Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solární panely - 3. string vs 2 MPPT

Od: clayman® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
nepovedlo se mi najít, jak se řeší, když má někdo solární panely - střídač který umí 2x MPPT, ale potřebuje mít 3 stringy (východ, západ, jih). Je pak potřeba druhý střídač nebo to má jednodušší řešení?

Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Připojí se dva stringy do jednoho vstupu. Nebo třeba 5 stringů do jednoho vstupu. Samozřejmě takto paralelně zapojené stringy musí být napěťově blízké a celkový výkon by neměl přesahovat možnosti měniče. A přijde se o něco výkonu.

jenda2*
hodnocení

0x
Musite znat minimalni spousteci napeti stridace. Muj Goodwe 4200 ma min. 160 V. Pokud ma panel jmenovite napeti napr. 38 V, tak je jich min 5 na 1 String. Vychod je slabota, to nestoji za to. Mam jih a zapad. Celorocni uhel ke slunci 45 st.
hodnocení

vím, že minimum je x panelů pro střídač, ale stále nevím jak se realizují 3 stringy...

jenda2*
hodnocení

0x
To se nevyplati.

hodnocení

Našel jsem nákres a to už jsem to ani nehledal. :)

Solární panely - 3. string vs 2 MPPT

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma solární panely

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]