Zdravím vás a zároveň prosím o radu, čím, lepidlem, tmelem, silikonem apod. utesnit škvíru mezi "deklem" a pláštěm na válci.(viz foto) Stále přemýšlím, čím naplnit válec, ale asi vysypu pískem. Beton moc nechci. Ještě je čas do jara. Jde mi o to aby se "náplň" nevysypavala. Mě napadl bitumen tmel(ten myslím někde ještě mám). Co myslíte? Je to špatný nápad? Díky za tipy, rady
Bitumen je na střechy, zde bych bez rozpaků použil silikonový tmel. Plnit ideálně pískem, je podstatně težší, než voda, ale chce to trpělivost při plnění.
Promon Vodou určitě ne. Buď ten písek, nebo ten beton. Beton jsem nechtěl, poněvadž kdybych se někdy rozhodl válec rozebrat do mrtě, tak to už by pak nešlo. Schválně jsem si ho vyrobil z několika dílů jako skládačku, pro ten případ. A teď začínám pracovat na provzdušňovacich trnech. Ty taky chci udělat tak, že bych si je mohl kdykoliv nasadit. Ještě dodám, že tu odpadní rouru jsem našel na chalupě a bylo mi líto vyhodit, tak jsem se rozhodl z ní udělat válec. Snad ten materiál něco vydrží
Já bych to postavil na bok, namíchal beton, klidně by mohl být trochu hladovější a vylil to. Nic by se nemuselo těsnit, nic by časem neupadlo a nezačal se z toho sypat písek.
Vyrobil jsem si válec ze vzduchojemu z Avie. Dovnitř jsem nasypal vysušený štukový písek. Proto jsem to dělal v létě, abych mohl písek dostatečně na slunci vysušit. Pokud by se použil beton, nebo mokrý písek, válec by se časem rozpadl korozí. Na fotce je na ukázku. Ty proužky nic neznamenají, byl to jen fór, než se ošoupe barva. Písek jsem tam nasypal pomocí trychtýře, do nátrubku navařeném na boku, pro uchycení madla. je nutné postavit "na štorc" a při sypání písku poklepávat válec, aby se tam nevytvořila "bublina". Písek by pak byl v pohybu a špatně by se válcem pohybovalo.
doplněno 24.01.21 22:07:
Ještě doplnění, ten otvor, kerým jsem válc naplnil, jsem pak utěsnil půlcoulovou zátkou. Pak jsem na to nasadil madlo, které je zafixované pomocí holendru, aby se dalo nasadit i sejmout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.