Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Monitorování bytu kamerovým systémem

Od: aaabbbccc odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
Pořizuji si do bytu kamerový systém na android platformu z důvodu hlídání štěněte a studování jeho negativního chování, a kvůli tomu, že jsem majitel zbrojního průkazu, a mám doma trezor s X legálními zbraněmi.
Zajímalo by mě, zda musím z hlediska GDPR každého, kdo do mého bytu vstoupí, seznámit s tím, že je nahráván, byť by to byl jakýkoliv člověk (člen rodiny, kamarád)? Může toho například zneužít např. milenka, kamarádka, která by se chtěla v budoucnu pomstít, a zažalovat mě za nedovolené nahrávání kamerového záznamu? Nebo v případě vloupání je povoleno pořizovat záznam tohoto člověka?
Děkuji za rady.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

3x
Hezký den. Dnes, kdy poskytovatel internetu ví naprosto přesně co, kde a jak dlouho děláte na internetu, telefonní operátor ví o čem se s kým bavíte a kde se nacházíte dvacet let zpětně, hypermarket co, kdy a v jakém množství nakupujete, tisíce kamer ve městě vidí kam a kdy jezdíte a v době kdy existuje mnoho dalších a dalších sledovacích praktik a pominu-li navíc že se s těmito daty čile obchoduje, je nějaká hra na GDPR naprosto komická :) To už nemluvím o tom že je dnes vytvořit falešné video s tváří kohokoliv dělající cokoliv záležitostí pár okamžiků a ani odborníci kolikrát nepoznají co je pravé a co ne. Buďte úplně v klidu a nahrávejte si co potřebujete.

hodnocení

1x

Aj ked tie kamery budu mimo spalne, WC a pod, tak aj tak sa vam podari prebehnut tam nahy, opriet kamosku o kuchynsku linku a podobne. Mal by som obavy z tej android aplikacie, bezpecnostne diery su vsade. Zaznam na disk vnutri bytu ok, spristupnenie na net nie.

Pripadne to nejako vypinajte, ked ste doma, na sposob vypnutia alarmu.

hodnocení

0x

Domnívám se, že v případě nahrávání pro vlastní osobní potřebu nic řešit nemusíte. Když se fotíte v létě na grilovačce, taky si vzájemně nedáváte podepisovat prohlášení o GDPR.
Na druhou stranu, být vaše kamarádka, asi by se mi nelíbilo, že máte v ložnici zapnutou kameru a nahráváte všechno, co se tam děje :-P

aaabbbccc
hodnocení

Kamarádku samozřejmě seznámím s tím, že mám v bytě kamery kvůli psu A mám jako majitel bytu právo si kamerový systém nainstalovat? Nepotřebuji souhlas družstva, spolku majitelů jednotek?
petrovic

Souhlas majitelu, druzstva? A to jste se jich taky ptal na souhlas ohledne umisteni trezoru a x kusu bouchacek? Asi ne ze? Co me, jako majiteli bytu je potom, ze soused ma doma kamery? Asi nic ze. Dejte si je dovnitr dle vlastni libosti. Akorat ta loznice? I kdyby o tom protejsi strana vedela, pochybuji ze by na to pristoupila v pripade intimnosti. Kecy typu neboj, to je kvuli pejskovi, tomu by verila maximalne nejaka patnactka.

Přidám dvě přísloví:
Co oko nevidí, to srdce nebolí. Jestli budete o kamerovém systému vědět jen vy, není v tom problém. Vězte ale, že tajemství zůstává tajemstvím jen tehdy, když o něm vědí méně než dva lidé.
To druhé přísloví se týká i kamarádky v ložnici a zní: Je jednodušší získat odpuštění, než dovolení.

hodnocení

0x

Nalepte na dveře do bytu něco takového a máte klid.

google.com/...

hodnocení

0x

No, hlavně si dejte pozor na únik záznamů mimo byt.

Ak nie je expert na nastavenia sieti, hackeri mu to mozu lahko naburat. Niektore kamery maju biedne zabezpecenie a ako varovanie nech sluzi web stranka, ktora zbiera fotky a videa z tisicov kamier po celom svete. Staci spustit automat a ten take kamery najde sam ...

pb®
hodnocení

0x

Přijdu domů a kamery vypnu ne, nepotřebuju mít záznam, jak se škrábu v řiti. Kamery jsou určené jen na monitorování bytu a chování psa v době mé nepřítomnosti.

Viděla jsem u jedněch chovatelů, měli to na kočku. Koukali co domá dělá, když začala drápat žaluzie, tak jí online okřikli a ona přestala a šla si po svém.

hany
hodnocení

0x

Dobrý den,

nechala jsem si v domě nainstalovat kamery, se záznamem, připojení není přes internet. Pouze mohu prohlížet zpětně (než se záznam "přemaže", což je asi za 6 měsíců. Firma tvrdila, že toto připojení nemůže sledovat nikdo jiný, jen já. Teď jsem se dost lekla, prosím, potvrdí mi někdo, že mě nikdo nesleduje? Typ kamerového systému, který mám, je možno sledovat přes internet. Nebyla to zrovna levná záležitost. Moc děkuji

Pokial tam nie je fyzicke pripojenie ako kabel do routera alebo bezdrotovo cez wifi, potom je to bezpecne. Co samozrejme nevylucuje pripad, ked vam vykradnu byt a vezmu so sebou aj disk so zaznamom, tam je zase otazka, ci sa zaznam uklada sifrovane.

hany
hodnocení

0x
Děkuji panu Peterovi. Jak poznám .. kabel do routera alebo bezdrotovo cez wifi ... jestli tam toto je? Kabel se domnívám že tam není, bezdrátově jde nějak zjistit? A v případě vloupání, pokud by zloděj odnesl nezašifrovaný disk, taky by mě mohl sledovat? A ještě, kamerový systém nemá svůj samostatný zdroj energie, tedy v případě výpadku (pojistky venku na domě), by mohl zloděj kamery vypnout? Omlouvám se za "jednoduché" otázky. Firma garantovala, že vše je bezpečné.Moc díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]