Nejste přihlášen/a.
Udrží sádrokartonová stěna polici typu, kdy se na stěnu přimontují nosné kolejnice a do nich se pak samostatně zasunují jednotlivé polici? Kolik by tak bylo orientačně "bezpečné"použít vrutů na každou lištu, aby dokázala udržet třeba tři 25 kg police?
Konkrétně něco takového - ikea.com/...
V současné době mám takto regály navrtané do stěny z dutých cihel a není s tím problém, ale s pevností sádrokartonu nemám absolutně žádnou zkušenost.
PS: neřeším jestli zrovna tenhle regál z Ikey je dobrá volba, jde mi jen o princip a tohle byl první obrázek který to dobře vystihoval
Milane, v tomto případě bych si nebyl až tak jistý, ze to udrží a že to bude držet i za nějaký čas. 25kg není zrovna málo. Já být tazatelem, nejprve bych to vyzkoušel nanečisto
Nevím jak bych si to vyzkoušel nanečisto... Mimochodem proč myslíš že police mají zrovna 7 kilo?
ano, stany je to možné, že si nejste jist, já ano, zkoušel jsem to.
Samozřejmě vše za vhodných podmínek, hmoždinky byli použity (podobné) koelner-morava.cz/...
kolik uvádí výrobce Knauf?
No to bych asi majitelce nebytových prostor o které jde asni blbě vysvětloval, že jsem to prostě zkoušel a že mi ta moje police zbourala celou jednu stěnu kanceláře
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.