Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Udrží sádrokarton nástěnnou polici na lištách

Od: petr123* odpovědí: 10 změna:

Udrží sádrokartonová stěna polici typu, kdy se na stěnu přimontují nosné kolejnice a do nich se pak samostatně zasunují jednotlivé polici? Kolik by tak bylo orientačně "bezpečné"použít vrutů na každou lištu, aby dokázala udržet třeba tři 25 kg police?

Konkrétně něco takového - ikea.com/...

V současné době mám takto regály navrtané do stěny z dutých cihel a není s tím problém, ale s pevností sádrokartonu nemám absolutně žádnou zkušenost.

PS: neřeším jestli zrovna tenhle regál z Ikey je dobrá volba, jde mi jen o princip a tohle byl první obrázek který to dobře vystihoval ;)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud zvolíte vhodné hmoždiky, a použijete je na každé straně 4 ks, udrží to.

koelner-morava.cz/...

stany*

Milane, v tomto případě bych si nebyl až tak jistý, ze to udrží a že to bude držet i za nějaký čas. 25kg není zrovna málo. Já být tazatelem, nejprve bych to vyzkoušel nanečisto

stany*

nehledě na to, že samotná police má 7KG!

petr123*
hodnocení

Nevím jak bych si to vyzkoušel nanečisto... Mimochodem proč myslíš že police mají zrovna 7 kilo?

ano, stany je to možné, že si nejste jist, já ano, zkoušel jsem to.

Samozřejmě vše za vhodných podmínek, hmoždinky byli použity (podobné) koelner-morava.cz/...

kolik uvádí výrobce Knauf?

jabraka*
hodnocení

1x

Je problém se aspoň na jedné straně trefit do ocelových nosníku sádroše?

JABRAKA

kytka*
hodnocení

0x

Jsou jen 2 možnosti jak radí chlapy- buď to to udrží, nebo Vám to zbuchne, to také znám:*cert*

petr123*
hodnocení

No to bych asi majitelce nebytových prostor o které jde asni blbě vysvětloval, že jsem to prostě zkoušel a že mi ta moje police zbourala celou jednu stěnu kanceláře :)

alf*

se správně zvolenou hmoždinkou by to mělo dobře dopadnout

www.rigips.cz/data/USR.../sadrokarton_navody_a_typy_pro_vystavbu.pdf

Udrží sádrokarton nástěnnou polici na lištách
petr123*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]