Nejste přihlášen/a.
Při řezání dřeva se stává, že pila přestane ůlně odebírat třísky. Jakoby klouzala po něčem tvrdým, pak se vzpamatuje a řeže krásně, za chvíly zase vynechá. Zuby siostřím pilníkem pomocí vodítka. Omezováky jsem snížil až, až. Mám rozdílnou délku zubů, jestli to je tím. Čím to může být. Díky
Prý se to stává u mokrého dřeva. Piliny v řezu prý zalepí řetěz a chvíly to neřeže, pak se to chytne. Je to možné? Profesionálové v lese snad nečekají . Mám pilu výkon 1,8 KW, řetěz .325x050"
Řetěz je nabroušený, zuby stejně dlouhé, problém přetrvává.
pokud máte řetěz správně nabroušený můžete mít ohnutou vodící lištu nebo otřepy na vodící liště a ta se vám v řezu šprajcuje nesevřel vám ji kmen? omezováky snižujte opatrně tříska by měla být 0,65mm aby vám to nekopalo poté se zub začne stavět zpátky a mohlo by dojít ke zpětnému rázu zkuste tu lištu otočit a řetěz popřípadě nechte srovnat na brusce
jenyk jenže i s rozdílnou délkou zubu mu pila bude řezat respektive se sbroušenýma omezovákama jak píše ho bude kopat ale mu pila nechce jít do řezu a po chvíly zase řeže to nebude špatně nabroušeným řetězem samozřejmě jako možnost se to nabízí ale pokud má rozdílnou délku zubů tak bude pila podřazávat každopádně jsem to zmínil jako jednu z možností a nikomu ji nenutím a už záleží na tazateli jak s informací naloží a to nezminuji fakt že ten řetěz jsme ani jeden neviděli ale pokud máš na vodící liště otřep nebo je ohlá popřípadě do vrtule tak to prostě do řezu nepůjde a řezat to nebude a nebude ani s novým řetězem
jenyk jen ještě pro doplnění kdyby sis přečetl celou mojí odpověď tak na konci najdeš že jsem mu radil aby nechal řetěz srovnat na brusce nejlépe v servise kde to umí
Souhlasím s tím, že když to člověk nevidí a nemá v ruce tak se těžko radí. Podle popisu je jistý, že je blbě nabroušený řetěz. S tím úzce souvisí lišta. Jakmile blbě bere řetěz, odnese to většinou lišta.
Samozřejmě, nechat srovnat a nabrousit řetěz na brusce je základ. Bez toho nemá cenu se pokoušet to jakkoliv vyladit.
Mohlo by to být tím, že si pila zaslouží koupit nový řetěz. Ale je možné, že je problém v řezaném dřevě.
A to snížení omezováků má jaký význam? Co já vím, tak ostří na řetězu pily se posunuje dále od omezováku. Ale snížení omezováku způsobí, že se změní úhel zubu v řezu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.