Nejste přihlášen/a.
Před 5 lety jsem pořídila kuch.linku s vestavnými spotřebiči v ceně 113 tis. Kč. Dodatkem k nájemní smlouvě jsem souhlasila s finanční náhradou za induční desku a troubu (cca. 17tis.) a zároveň se pronajímatel zavázal k uhrazení přiměřené náhrady za předměty a vybavení, které v případě výpovědi v bytě ponechám. Jedná se o kuch. linku v níž je zabudována ( ind. deska, trouba), i myčka, MWT a lednice - vše zn. Whirpool a ceny současné jsou stejné, za které jsem je pořídila. Jsem sama a min. 5 měsíců v roce jsem mimo byt, tudíž vše je velmi zachovalé a funkční. Pronajímatel mi nabízí 10 tis. s tím, že nábytek je po 5 letech účetně na odpis a spotřebiče též. Stěhuji se a chci se dohodnout, netahat do sporu soudního znalce, ale nevím jakou cenu obvyklou mohu žádat. Děkuji alespoň za orientační cenu.
Nábytek po 5 letech má pro notáře i pojišťovnu nulovou cenu.
Také bych prodala co se dá jednotlivě po kusech. Zbytek ať si nechá zdarma. A to poze v případě, že ta jednotlivé kusy spotřebičů získáte více jak 10 tis.
To máte ponaučení pro příště - nikdy neinvestuj do cizího majetku.
A to se ještě linka najspíš stala součástí bytu tj. odvézt si jí by byla krádež.. Je možný že i základní spotřebiče tj. sporák, trouba, dřez apod. Nevím přesně, ale např. u kotle to paltí určitě. Asi jako zasadit strom na cizí pozemek, taky se stává automaticky součástí pozemku a patří vlastníkovi pozemku, ne tomu kdo ho zasadil..
Linka je robena na mieru, aj ked je zo stavebnicovych komponentov. Demontaz a transport inam sa nej tiez podpisu. Teraz sa zamyslite - kto ma peniaze a chce peknu linku, kupi si od vas pouzivanu (a vy chcete "dobru cenu") alebo si necha spravit fungl novu? Na nejake 2/3 zabudnite, spotrrebice by som tiez od niekoho na sposob bazaru nekupil.
Zopar veci som takto predal, vsetko fungovalo ako malo, ale kupujuci boli bud mlade rodiny, invalidi alebo studenti, vsetko s malom penazi. Priklady : pracka = 70 eur, sedacia suprava (nepresuchana, bez flakov) = 80.
Berte ponuku majitela, lepsiu vam nik neda.Ostane vam poucenie, ze neradno investovat do cudzieho.
Prodejte linku i spotřebiče na inzerát za 2/3 pův. ceny a nahraďte nejlevnější linkou, to se Vám vyplatí. Pronajímatel by jinak získal hodnotnou linku "za hubičku", ale z druhého úhlu pohledu, on by třeba nikdy tak drahou linku na pronájem nepořizoval, zřejmě to byla jen Vaše volba a nemůžete proto po něm chtít adekvátní náhradu i když je linka zřejmě jako nová. Pokud nechcete moc prodělat, tak ji prodejte a pokud se musíte stěhovat urychleně, vyplatí se sehnat dočasné uskladnění třeba u někoho v garáži, ve stodole, nebo si krátkodobě pronajmout malý sklad. Známá má takto uložené věci v pronajatém skladu za 200 Kč měsíčně, ale je to v okresním městě, třeba ve větším městě to může být dráž.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.