Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena linky a spotřebičů při výpovědi z nájmu

Od: riva odpovědí: 10 změna:

Před 5 lety jsem pořídila kuch.linku s vestavnými spotřebiči v ceně 113 tis. Kč. Dodatkem k nájemní smlouvě jsem souhlasila s finanční náhradou za induční desku a troubu (cca. 17tis.) a zároveň se pronajímatel zavázal k uhrazení přiměřené náhrady za předměty a vybavení, které v případě výpovědi v bytě ponechám. Jedná se o kuch. linku v níž je zabudována ( ind. deska, trouba), i myčka, MWT a lednice - vše zn. Whirpool a ceny současné jsou stejné, za které jsem je pořídila. Jsem sama a min. 5 měsíců v roce jsem mimo byt, tudíž vše je velmi zachovalé a funkční. Pronajímatel mi nabízí 10 tis. s tím, že nábytek je po 5 letech účetně na odpis a spotřebiče též. Stěhuji se a chci se dohodnout, netahat do sporu soudního znalce, ale nevím jakou cenu obvyklou mohu žádat. Děkuji alespoň za orientační cenu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

7x

Nábytek po 5 letech má pro notáře i pojišťovnu nulovou cenu.

Také bych prodala co se dá jednotlivě po kusech. Zbytek ať si nechá zdarma. A to poze v případě, že ta jednotlivé kusy spotřebičů získáte více jak 10 tis.

To máte ponaučení pro příště - nikdy neinvestuj do cizího majetku.

asd1

A to se ještě linka najspíš stala součástí bytu tj. odvézt si jí by byla krádež.. Je možný že i základní spotřebiče tj. sporák, trouba, dřez apod. Nevím přesně, ale např. u kotle to paltí určitě. Asi jako zasadit strom na cizí pozemek, taky se stává automaticky součástí pozemku a patří vlastníkovi pozemku, ne tomu kdo ho zasadil..

jenda2*
Pronajaty byt bez vybaveni bude najemnikem vybaven a po skonceni najmu uz vybaveni nebude jeho, pokud ho vlastnik nemovitosti nezaplati? A jak jste na toto prisel?

fertuo
hodnocení

2x
Co jde bych prodal a na jeho 10k bych se vykaslal, pokud vas smlouva nezavazuje. Pripadne mu tam, misto prodanych dal nejake bezcenne spotrebice

hodnocení

1x

Linka je robena na mieru, aj ked je zo stavebnicovych komponentov. Demontaz a transport inam sa nej tiez podpisu. Teraz sa zamyslite - kto ma peniaze a chce peknu linku, kupi si od vas pouzivanu (a vy chcete "dobru cenu") alebo si necha spravit fungl novu? Na nejake 2/3 zabudnite, spotrrebice by som tiez od niekoho na sposob bazaru nekupil.

Zopar veci som takto predal, vsetko fungovalo ako malo, ale kupujuci boli bud mlade rodiny, invalidi alebo studenti, vsetko s malom penazi. Priklady : pracka = 70 eur, sedacia suprava (nepresuchana, bez flakov) = 80.

Berte ponuku majitela, lepsiu vam nik neda.Ostane vam poucenie, ze neradno investovat do cudzieho.

hodnocení

0x

On nabízí 10, mě napadlo ještě před dočtěním 20.

Také jsem si v prubehu čtení rikal max 25 tis, 10 se mi zdá dost nízká nabídka.

hodnocení

0x

Prodejte linku i spotřebiče na inzerát za 2/3 pův. ceny a nahraďte nejlevnější linkou, to se Vám vyplatí. Pronajímatel by jinak získal hodnotnou linku "za hubičku", ale z druhého úhlu pohledu, on by třeba nikdy tak drahou linku na pronájem nepořizoval, zřejmě to byla jen Vaše volba a nemůžete proto po něm chtít adekvátní náhradu i když je linka zřejmě jako nová. Pokud nechcete moc prodělat, tak ji prodejte a pokud se musíte stěhovat urychleně, vyplatí se sehnat dočasné uskladnění třeba u někoho v garáži, ve stodole, nebo si krátkodobě pronajmout malý sklad. Známá má takto uložené věci v pronajatém skladu za 200 Kč měsíčně, ale je to v okresním městě, třeba ve větším městě to může být dráž.

5 let staré spotřebiče za 2/3 původní ceny? S vámi budu obchodovat:)

Rád bych viděl člověka, co koupí 5 let starý spotřebiče za 2/3.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]