Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze položit nové pvc na staré

Od: marcelkaatomas* odpovědí: 10 změna:

je možné,slyšel jsem,že lze,položit nové pvc(texline),na straré,bez lepení,je to možné? díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repak*
hodnocení

1x

Nové PVC na staré, které bylo krásně rovné, pokládali zaměstnanci podlaháře doporučeného velmi solidní stavební firmou (spíš známým). Doporučil lepení, jeho zaměstnanci dokázali "vyrobit" asi tři bouličky. Prořízli, vstříkli lepidlo, a drží to už 7 let. Důvod nebyl teplejší pdolaha, ale to, že strhnout to staré dá dost práce a podlaha se musí znovu vystěrkovat.

pt®

repak, to jste měl určitě podlahu v dobrém stavu, myslím podlahu pod linem. Protože, kdyby byla podlaha /např. betonová/ popraskaná, křupalo by vám to pod nohama a podlaha by se musela opravit. Ale vy jste měl podlahu v bezvadném stavu, proto jste měl i dobrý výsledek s položením lina na lino. Že mám pravdu? Tak ať vám dlouho slouží. PT /stařenka/

jabraka*
hodnocení

0x

Texline je asi s filcovou podložkou?Určitě jde.Pokud by byly na starém lině zvlnění,nebo boule,je nutno je aspoň rozříznout křížem a podlepit se zatížením,aby nové lino nenadzvedávaly.

JABRAKA

marcelkaatomas*
hodnocení

boule nejsou,jen staré je spojeno svařením,nové bude v kuse

technikjirik*

pokud to nebude vatit dveřím, tím že se zvedna podlaha o cca 5mm tak není žádný důvod odstranit staré lino. Práci zdar a linu zvlášť.

pt®

No jde to. Zřejmně to děláte z důvodu, že bude tepleji od nohou s tím linem na filcu. Ale asi bych to dokola neolištovala. Kdyby se lino začalo vlnit ať s ním můžete pracovat. PT /stařenka/

technikjirik*

lino se při pokládce seřezává tak aby u každého okraje byla mezera alespoň 1cm. Po položení se lino nechá 2-3 dny ležet a potom se olištuje gumovou lištou.

olina*

Fuj, gumové lišty! Nejlépe vypadají plastové lišty ARBITON. Používají se i k plovoucí podlaze. Jsou v různých barvách (imitace dřeva-dub, ořech, kaštan, olše, javor...). Dá se do nich lehce vsadit a skrýt elektroinstalace, zásuvky atd. ... . Sama mám položené kvalitní strukturované lino 3mm, v dekoru dřeva-rošáda. Je položené na starém PVC, které je nalepené. Nové lino jsme nelepili, pouze položili a po okrajích nechali spáru 1cm, jako diletaci. Pokud nemáte kolečkovou židli, tak není třeba ho vůbec lepit. Lišty to krásně zakončily, schovaly spáru a spousta lidí mi ani nevěří, že se jedná o lino. Každý tipuje plovoučku. Mám to takhle už 2 roky a pořád bez problému. Přednosti lina jsou úžasné, neklepe, neklouže, neshromažďují se na něm chuchvalce prachu, chodím v papučích a plovoučku už nikdy více.

jabraka*

Gratuluji,mám hodně podobných dobrých zkušeností.

JABRAKA

mato*
hodnocení

0x

lze, ale nedoporučuje se to. REPAK to napsal správně. Bohužel je tady moooooc rad od laiků, kteří to znají jen z TV nebo náhodou na stavbě zakopnou o řemeslníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]