Nejste přihlášen/a.
Kupuji převod družstevního podílu, kde si zjistím,že na bytě není dluh?A ještě bych měl jednu otázku, pokud prodej neřeší makléř, smluvu mi dají na družstvu , nebo musí být i od právníka?Díííky.
Řekl bych, že to mohl zkusit na účtárně, která spravuje finance družstva. Ale účtárna to pravděpodobně odmítne, neboť vy jste pro ni cizí člověk a takovému informace o bytě nesdělí. Nejlepší by bylo vyžádat si takové potvrzení od člověka, od kterého podíl kupujete. Tomu účtárna doklad o bezdlužnosti jistě vydá.
A jestli vám vedení družstva dá nějaký vzor smlouvy o převodu, to my nemůžeme vědět, to se musíte zeptat někoho z představenstva družstva.
Treba rozlisovat :
- povodne druzstevny byt prevedeny do osobneho vlastnictva, kde je druzsto uz len spravcom a byt sa moze predat komukolvek, ci ho kupite s dlhom je len vas problem
- druztevny byt, kde sa prevedie podiel v druzstve na inu osobu, ktora musi byt tiez clen druzstva alebo don vstupit, v tomto pripade by som cakal nizsiu cenu
V oboch pripadoch sa poradte s pravnikom, za tych par korun to stoji, aby ste si neskor nebuchali hlavu o mur, ako ste naleteli.
Když na mne máti převáděla byt, tak jsme to prováděly na družstvu. Bylo třeba několik podpisů a prohlášení. Při té příležitosti jsem byla informována o tom, že budu ještě doplácet zbytek dluhu v určité výši. Splácela se totiž půjčka družstava na zateplení domu a výměnu oken. To jsem na družstvu dostala na závěr písemně ten stav splátek k určitému dni a rozpis, jak a do kdy budu pokračovat. Až to doplatím, můžu si byt převést do osobního vlastnictví. lze to splatit naráz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.