Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde zjistit při převodu družst. bytu případný dluh

Od: nova111 odpovědí: 5 změna:

Kupuji převod družstevního podílu, kde si zjistím,že na bytě není dluh?A ještě bych měl jednu otázku, pokud prodej neřeší makléř, smluvu mi dají na družstvu , nebo musí být i od právníka?Díííky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Řekl bych, že to mohl zkusit na účtárně, která spravuje finance družstva. Ale účtárna to pravděpodobně odmítne, neboť vy jste pro ni cizí člověk a takovému informace o bytě nesdělí. Nejlepší by bylo vyžádat si takové potvrzení od člověka, od kterého podíl kupujete. Tomu účtárna doklad o bezdlužnosti jistě vydá.

A jestli vám vedení družstva dá nějaký vzor smlouvy o převodu, to my nemůžeme vědět, to se musíte zeptat někoho z představenstva družstva.

Mě se o všechno postarala právnička,obraťte se na toho,kdo vám to vyřizuje.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud vím,tak družstevní byt družstvo převede do vlastnictví pouze nájemci,kterým je družstevník..Ten sám nemůže byt zcizit před zavedením do katastru nemovitostí.Legální převod bytu cizímu zájemci?To si myslím že to nejde.Pokud je v akci prostředník,pak bych dal ruce pryč.

JABRAKA

hodnocení

0x

Treba rozlisovat :

- povodne druzstevny byt prevedeny do osobneho vlastnictva, kde je druzsto uz len spravcom a byt sa moze predat komukolvek, ci ho kupite s dlhom je len vas problem

- druztevny byt, kde sa prevedie podiel v druzstve na inu osobu, ktora musi byt tiez clen druzstva alebo don vstupit, v tomto pripade by som cakal nizsiu cenu

V oboch pripadoch sa poradte s pravnikom, za tych par korun to stoji, aby ste si neskor nebuchali hlavu o mur, ako ste naleteli.

liska5
hodnocení

0x

Když na mne máti převáděla byt, tak jsme to prováděly na družstvu. Bylo třeba několik podpisů a prohlášení. Při té příležitosti jsem byla informována o tom, že budu ještě doplácet zbytek dluhu v určité výši. Splácela se totiž půjčka družstava na zateplení domu a výměnu oken. To jsem na družstvu dostala na závěr písemně ten stav splátek k určitému dni a rozpis, jak a do kdy budu pokračovat. Až to doplatím, můžu si byt převést do osobního vlastnictví. lze to splatit naráz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]