Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přímočará pila řeže šikmo

Od: stepm® odpovědí: 11 změna:

Zdravím, mám několik přímočarek a všechny dělají to samé - prvních pár cm řezu je OK a pak začnou ujíždět bokem, a jak je tlačím zpět, tak ohýbám list a pila začne řezat šikmo místo kolmo. Co dělám špatně? :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Primocarky nejsou primarne urcene na perfektne rovne dokoncovaci rezy. Pilovy platek je prilis uzky, aby dobre drzel rovny smer. Spolu s napriklad prilisnym tlakem pak bude ujizdet o to vic.
Pokud je s primocarkou potreba udelat rovny rez, pak pouzit pevne vedeni pily, nejlepe oboustranne, a temer na pilu netlacit.

jaroslav1002

Mám podobné zkušenosti a tak o tom něco vím. je nutné používat ostrý plátek , řezat přiměřeně pomalu a plynule a pohlídat si i tlak do stran. Vyzkoušejte si případně při řezání jemně přitlačit doleva či doprava.

jirk*
hodnocení

4x

Pravděpodobně přímočarku tlačíte příliš rychle do řezu a v kombinci s malou tuhostí pilového listu si "list hledá cestu nejmenšího odporu". Zkuste zejména při změně směru řezání zpomalit posuv pily, se změnou směru se mění i směr vláken dřeva a tedy i odpor při řezání, kterému se musí list pily přizpůsobit.

hodnocení

3x
A z vlastních zkušeností můžu podotknout, že hodně záleží na typu přímočaré pily.
Takové ty nejlevnější, obyčejné pily mívají nepřesné a nevyhovující uchycení plátku a udělat s nimi pěkný řez je prakticky nemožné.
Když se Vám do ruky dostane kvalitnější pila, tak i amatér pozná rozdíl. Hned je řez kvalitnější.

krtek6
hodnocení

2x

Máš měkký list nevhodný na druh řezaného materiálu

hodnocení

Mám list na dřevo a řežu dřevo :) A řežu šikmo i tenké smrkové palubky :(

To je možné, ale tak jako je vrták a kvalitní vrták, tak je list na dřevo a kvalitní list na dřevo.

naradionline.cz/...

Viz rozdíly v ceně za kus - až 100 Kč.

naradionline.cz/...

hodnocení

1x

1. Přímočerky nejsou na přímý řez, jak již uvedeno.

2. Dle jednoho z návodů u Bosch - jde o tepelné zkroucení listu. Takže užít jen vysoce kvalitní listy, jen nevím jaké, nepoužívám. Nebo počkat na zchládnutí listu nebo odsávat piliny => chlazení.

hodnocení

1x

Já mám takovou zkušenost- obyčejná levná šukalka z albertu ,řezala dobře,ale pak -když chcete o něco přijít-půjčete! Vrátila se s ulomeným vodicím dzindzikem.od té doby na řezech uhýbala.Jinak může to být i materiálem tlustějším než je doporučeno, velký tlak na pilu a další věci jak psali rádci výše!

hodnocení

0x

Přesně jak jste to popsal je technikou řezání - vždy příliš moc tlačíte, chce to ostrý pilový list, nejlépe ještě navolit předkmit a cit pro vedení

dafna
hodnocení

0x
Řezal jsem rigidní vinyl...je tam kamenny prášek..v půlce taky začal ujíždět..někdy i plátek byl přepálený...kupil jsem karbidové..označení clean pro čistý řez..a to je úplně jiné..mají clean cut i na dřevo..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]