Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám několik přímočarek a všechny dělají to samé - prvních pár cm řezu je OK a pak začnou ujíždět bokem, a jak je tlačím zpět, tak ohýbám list a pila začne řezat šikmo místo kolmo. Co dělám špatně?
Primocarky nejsou primarne urcene na perfektne rovne dokoncovaci rezy. Pilovy platek je prilis uzky, aby dobre drzel rovny smer. Spolu s napriklad prilisnym tlakem pak bude ujizdet o to vic.
Pokud je s primocarkou potreba udelat rovny rez, pak pouzit pevne vedeni pily, nejlepe oboustranne, a temer na pilu netlacit.
Pravděpodobně přímočarku tlačíte příliš rychle do řezu a v kombinci s malou tuhostí pilového listu si "list hledá cestu nejmenšího odporu". Zkuste zejména při změně směru řezání zpomalit posuv pily, se změnou směru se mění i směr vláken dřeva a tedy i odpor při řezání, kterému se musí list pily přizpůsobit.
Já mám takovou zkušenost- obyčejná levná šukalka z albertu ,řezala dobře,ale pak -když chcete o něco přijít-půjčete! Vrátila se s ulomeným vodicím dzindzikem.od té doby na řezech uhýbala.Jinak může to být i materiálem tlustějším než je doporučeno, velký tlak na pilu a další věci jak psali rádci výše!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.