Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak, čím udělat takto velké díry do dřeva? viz. foto

Od: sirko odpovědí: 18 změna:

zdravím,

lze nějak v domácích podmínkách udělat takovéhle díry do trámu, aby to k něčemu vypadalo?

nebo bych musel mít doma pásovou pilu

díky za nápady

doplněno 20.01.21 11:36:

ještě ten obrázek

Jak, čím udělat takto velké díry do dřeva? viz. foto

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pila a dláto na odebrání většiny materiálu,
zbytek pulkulatá rašple a brusný papít
To na tom nechá ruce a výsledek katastrofa.
Vzal bych klacek a vyrazil po okolních truhlářstvích. Desetiminutová záležitost.
Kdo si hraje, nezlobí.
A když to bude vypadat jako to továrně vyrobené tak proč to rovnou nekoupyt celé hotové?

jenyk - Desetiminutová záležitost je to možná pro toho truhláře, ale... Sháněl jste v posledních letech šikovného truhláře? Tedy jiného, než nábytkového. který umí tak akorát rovně uříznout laminovanou dřevotřísku?

Magdon, nesháněl jsem truhláře. Sám truhlařím. Pásmovku v dílně mám. Takže pro mě to je opravdu záležitost deseti minut.
Ale uznávám, že dobře polovina truhlářů dělá deskovinu, tudíž mají dobrou formátku a pak několik dalších mašin. Pásmovka ovšem mezi ně většinou nepatří.

hodnocení

1x

Laserom :)

Vykruzovak na drevo je fajn, ale neviem, ci sa robi taka velkost, navyse to bude potrebovat znacny krutiaci moment a teda dobru vrtacku a poriadne upnut, inak ho ten hranol skaredo prefacka. Dalsia vec, medzi dierami zostalo na fotke malo materialu a moze to prasknut.

asd1
hodnocení

1x

Nejlíp vodní paprsek, možná i laser - fabrika kde ho maj, dnes relativně dostupné. Pak pásová pila. Vrtačkou vo držku *smich*

MMch. řemeslo braň se - umístění děr - do tohohle se drcne a rozpadne se to...

jakub4523
hodnocení

0x

vrtáky vykružovací korunkové,

hodnocení

0x

Jedině pásová pila.

hodnocení

0x

Vykružovacím korunkovým vrtákem až do průměru 210 mm, odvrtat 3cm, pak dlátem odstranit a tak dále, až se provrtá celé

forsteel.eu/...

Jak, čím udělat takto velké díry do dřeva? viz. foto #2
hop®

Ano *palec*, jen doplním: nejdříve si odvrtat dlouhým tenkým vrtákem vodící díru pro korunku. Trámek pak odvrtat asi do půlky a pokračovat z druhé strany, aby se to nevyštíplo. Při vrtání vrtačkou trošku "kroužit", je lepší odvod pilin, vrtání jde rychleji a korunka se lépe chladí...

Pri takom priemere prajem s ručnou vŕtačkou veľa šťastia a rýchlu rekonvalescenciu!

Přátelé, nechci být kverulant, ale dovedete si představit vrtat v ruce vykružovákem o průměru 210 mm? Dělali jste s tím někdy? Už průměr 100 mm vrtat v ruce je dost o hubu, 21 cm bych ani nezkoušel. Tohle jedině ve stojanu. Navíc, kupovat kvůli čtyřem dírám vehement za skoro dva a půl tisíce, no nevím. Já bych hledal jiný řešení.

Prostě tohle jedině na pásmovce. Deseti minutová záležitost. Pravda, sehnat truhlárnu, kde to říznou bude chvilku trvat, ale pořád to je nejlepší řešení.

vždyť je to blbost, tímto to dělat. Chlapi, kdo z Vás by to šel takto dělat? Jedině pásová pila.

zaseja

Já klidně, pásovkou to neudělá tak pěkně kulatý, ale já mám na to vybavení

Ono by stačilo udělat hezky kulatý jen začátek díry a zbytek doříznout pásovkou.

Jen doplním, je potřebné pracovat se stojanovou vrtačkou a s pomalými otáčkami. S ruční vrtačkou se o to nepokoušejte *uf*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]