Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
lze smíchat (a v jakém poměru?) sádra se šamotem? za topidlem se mi odloupla omítka - je to nějaký 80let starý druh omítky,,,taková hodně hladká a tvrdá, jen do výšky cca 1,5metru, zřejmě kvůli umístětí kamen, které tu byly vždy
díky
To, co se Vám odlupuje ze zdi není omítka, ale jakýsi nátěr. Domnívám se, že jde o obyčejný olejový email a loupe se právě proto, že nijak zvlášť ohnivzdorný není.
O míchání sádry se šamotem jsem teda nikdy neslyšel, podle mě je to nsmysl. V takhle tenké vrstvě Vám to rozhodně na zdi držet nebude.
Ta kamna tam možná byla vždycky (i když zásuvka za nimi tomu zrovna nenasvědčuje), ale ten nátěr tam určitě tak dlouho není. Pod odloupnutou částí je jasně patrná původní výmalba válečkem. Stěna kolem kamen se zřejmě nadměrně špinila, proto jí kdosi natřel omyvatelným nátěrem.
míchat se dá leccos, ale přijde mi to jak míchat nudle s rýží jaký to má význam? že by se to zalepilo a šamot odolal? Na to zapoměň...
Ne nejdo to míchat dohormady. Tedy lze ale výsledek bude stát za velké kulové!stejně jako cement a sádra se nemá míchat-cemet tvrdne dlouho ,sádra rychle=znehodnotí se navzájem!Obdoba sádra vs šamot+ sádra není tepluodolná.Pokud tak max hašenéné vápno šamot a písek! Ale u Vás je to jak píše kolega Mgdon nebo štuk na starém neočištěném štuku a původní výmalbě!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.