Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,poradíte mi prosím,Bydlím v paneláku a dnes jsem si všiml,že mi trošku kapne voda Od dolní trubky od radiátoru,Kapne mi to mezi maticemi,uvidíte na fotce,Trošku jsem tu matku dotáhnul ale stále někdy kápne,Tak Jestli se to musí vypustit rozbrat a přetěsnít?ptal jsem se i domovnice a vysvětlil jí problém a řekla mi že to budu na svoje náklady muset opravit,že s tím fond oprav nemá nic společného,Nechci to více utahovat abych to nezničil nejsem topenář nebo instalater.
Čí je byt?
Ano přetěsnit = nové těsnění. Vstup/ výstup jde i zamrazit trubka, ale prístroj má málokdo = drahé šatně dostupné..
S utahováním příště nebuď moc aktivní, taky to rádo začne dělat vodotrysk Jak se v tom chceš vrtat tak musíš být připravený vypustit systém, rozebrat a přetěsnit = mít po ruce náhradní těsnění
Zkuste poradne dotahnout. Tesneni ale muze byt uz zterele. Stoprocentne pomuze vymena tesneni, 1/2" klingerit.
1/2 ano, spíš kde sežene Klingerit
Rada zkusit dotáhnout - velice často jak se s tim pohne, tak místo kapání to teče proudem
Spoj uz stejne kape, uz jej lehce dotahnul, takze mu moznosti moc nezbyva.
Jasne, ze klingerit uz neni uplne klingerit, ale rozumime si...Ano, mate pravdu velikost trubky, podle foto, muze byt 3/8", ale nemusi. Stejne zavola topenare...
...nejsem topenář nebo instalater...
Tak musíte pozvat někoho, kdo to opraví. Stačí i šikovný soused. Taky může přijít machr, který zamrazí trubky a nemusí vypouštět celý systém.
@asd1
Ona se dá i půjčit ...
Každopádně v topné sezoně při kolující vodě to zamrazit nepůjde.optimálně den předem zatavit stupačku
Záleží na možnostech. Stupačku musí zastavit stejně, a třeba já než bych to celé vypouštěl zajedu si pro zamražovačku. Nevýhoda je že pak musí celý radiátor "lavorovat" v bytě, výhoda že nemusí řešit vypouštění napouštění a odvzdušnění celé stupačky
nunici, neberte to, prosím, osobně. Zamrazím trubky, povolím, opadne tlak, uvolním převlečnou matku, s citem oddálit, pak vyjmot těsnění, vložit gumové a zatáhnou. S pomocníkem k ruce by nemusel celý radiátor vypouštět do lavůru, i když preventivně připravit kbelíky a pomocníka na odnášení vody.
Několikrát se to již podařilo.
Spolocne su stupacky, radiator a odbocka su vase = nejde to z fondu oprav. Ak je to havarijny stav, tak vypustit prislusnu stupacku a opravit - ak sa musite tuna pytat, tak to nerobte sam, je vykurovacie obdobie a mozete pekne nastvat susedov.
Provizorne to ide omotat samovulkanizacnou paskou, ta je presne na tieto ucely. Zvazte tiez kompet vymenu za novy radiator a instalaciu ventilu aj na spiatocku, potom ste nezavisly na vypustani stupacky,
To už je hrabat do trubek - posouvat radiátor na ukotvení atd., radiátor vypadá OK tak je zbytečný ho měnit.. Vyhodit bezvadnou litinu a dát plecháč je kravina.. A tyhle věci se dělají v létě..
U šroubení platí buď na to nesahat nebo být připravený na přetěsnění. Zkusit dotáhnout se nevyplácí, fakt to rádo havaruje
Byt je muj,Já jen jestli není nějaké jenodušší řešení jak to sám opravit,ale radší si na toho někoho zavolám,než bych to sám zničil,tak když se to dá zamrazit tak tím lépe,aby se nemusel vypouštet celý systém stoupaček.
Nádobu občas vylíte a počkejte až skončí topná sezóna. A pak řešit opravu přímo s nějakou vaší domovní správou protože pokud přijede nějaká cizí firma a při vypouštění to pod barákem utrhne což je poměrně časté budete platit nejen vaši opravu ale i to co poškodila na stoupačce. Pokud si to necháte udělat od domovky tak opravu na společné části i když to urvou kvůli vám platí barák.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.