Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zavést odtok z kondenzačního kotle?

Od: liburena odpovědí: 17 změna:

Mám starší Vailant na ohřev plynem ...čeká mě kondenzační kotel

Ale kam nově odvedu vodu -kondenzát až dojde na nový kotel?

Vedle je jenom odtok od pračky ...existuje něco jak se připojit do tohoto odpadu?

Díky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ano. Je na to kondenzační sifonek.

triker.cz/...

Bez sifonku kotel napřímo nenapojujte do odpadu. Ty pachy od odpadu ze záchodu a pračky kotel zničí (oxidace, koroze).

doplněno 19.01.21 09:49:

OK, výpary

Pachy nic nezničí, možná výpary.

Jak výpary zničí kotel, když se dostanou maximálně k přetlakovému ventilu nebo ke kondenzačnímu kroužku v komíně?

U přetlakového ventilu bude ožírat korozí dosedací plochu membrány (je tuším mosazná a dosedá na poniklovaný mosazný povrch těla pojistného ventilu (takto to má SAM myjava). Ale tam spíš časem natropí škodu nečistoty a ventil pak netěsní. Prosakující voda se pak prožere materiálem a udělá žlábky. Takto mi to udělal ventil u bojleru za 10 let.

Kondenz jde z topeniště a tam agresivní výpary nejsou žádoucí

Většina kondenzačních kotlů co jsem viděl má vlastní sifon

hodnocení

3x

Ano, napojíte to společně s odtokem pračky. Montér, co to bude montovat si s tím lehce poradí.

hodnocení

2x
Urcite to jde rozbocit. Nadomitkovym rozbocenim a kondenzacnim sifonem. Topenari si jiste poradi, sam si kotel instalovat nebudete.

hodnocení

2x

Když tam máte odvod od pračky, tak je řešení jasné. Vodo-topo si poradí bez problémů.

A kdo by neměl odpad blízko může klidně dát 5L kanystr a do něj to nechat hadičkou téct. Ono toho kondenzátu nejsou denně litry, aby s tím museli běhat každý den. :) Většina páry odejde komínem.

U kondenzačního kotle to skutečně litry jsou. Princip takového kotle přímo spočívá na tom, že páry kondenzují ještě v kotli a následně odtékají do odpadu. Do komínu se prakticky nedostávají.

Tak, v komínu už prakticky nejsou.

Tak to bych vám přál vidět parní stroj, který je vidět z komínu v zimě, když zapne náš kondenzační kotel...

I mě, když je venku zima kór v mrazech :-D

Tady jde spíš o to, že kondenz se primárně tvoří v tom bubnu topeniště.

Proto je na dně toho bubnu odtok a přímé napojení na odpad kotli vadí.

Svádět to do kanystru znamená za den několikrát vylévat.

liburena
hodnocení

Mooooc díííky.

konec vláááákna ))

hodnocení

0x

Píšu už po funusu. Já jsem si koupil čerpadlo, přímo k tomu určené. asi 30x 15 cm. Samo zapíná, samo odčerpá vodu z kotle. Odpad je tenkou, asi 1/2" průhlednou hadičkou, takže se to může vést i třeba u stropu více metrů k nějakému odpadu. Mám to dva roky a na odpadní vodu jsem se ještě nedíval.

zbynek
hodnocení

0x

a co odvod do svodu ze střechy? (okap vnitřkem paneláku hned vedle kotle) . jde o klasika pozink svod. Díky za odpověď

Kondenz do pozink svodu bych neriskoval , umí být dost agresivní - viděl jsem sežrané original SCHIDEL těsnění

Ten kondenz je opravdu agresivní. Jen plastovým potrubím do odpadu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]