Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím hasit v domácnosti?

Od: tampa* odpovědí: 13 změna:
Jaký hasicí přístroj do domácnosti pro hašení požáru od elektriky , rozvaděč atd pod proudem? A jaký by měl být v domácnostech? Děkuju za radu

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ptejte se odborníků hzscr.cz/...

Níže na stránce je i přehled co hasit čím.

hodnocení

2x

Nejlépe se chovat doma tak, aby nutné hasit nebylo. Takto si to zbytečně přivoláváte.

To je ale pěkně blbá rada ;) požár může vzniknout od vadného elektrického zařízení, nezávisle na chování obyvatele.

Jaká blbá rada? Jen paranoik přemýšlí o tom, jestli mu doma začne hořet. A pak mu doma opravdu začne.

No tak třeba dnes jsou pro kolaudaci hasicí přístroj a požární hlásič(e) nezbytné. A tvrdit, že si požár přivodím tím, že mám doma hasičák, je naprostá pitomost. Tomu se říká pověrčivost ;) riziko vzniku požáru souvisí úplně s jinými věcmi, než s tím, jestli mám nebo nemám hasičák. A kdyby náhodou hořet začalo, tak budu moc rád, že ho mám.

asd1

Stačí nemít doma nic hořlavýho a odpojit elektriku i plyn *smich*

Prášek uklízet fakt nechceš, takže CO2 a prášek jako pojistku...

Uvedomte si, že nie každý má doma plechové interiérové dvere, spáva na dlažkách bez postele, prikrýva sa alobalom a rannú kávu si varí na záhrade za domom.

hodnocení

2x

Nejlépe sněhový (CO2). Je účinný a není z něj všudypřítomný prášek.

dylin
hodnocení

1x

Podle vyhlášky č. 23/2008 Sb. by to měl být hasicí přístroj s hasicí schopností 34A. To splňuje 6kg práškový hasicí přístroj.

scv®

To ale platí pro nově schvalované a kolaudované stavby rodinných domů od nabytí účinnosti této vyhlášky, tj. od 1.7.2008. Nevztahuje se to na byty ani na starší domy, dokud nedojde na nějaké stavební úpravy a zpracování nové projektové dokumentace vč. PBŘ.

hodnocení

0x

Sněhový , případně práškový.

Práškový se nedoporučuje na hašení el.zařízení kvůli možnosti jejich poškození, ale logicky pokud mi začne hořet nějaká elektronika,stejně ji vyhodím a jde o to zabránit dalšímu šíření .

Je fakt že po použití práškového HP je větší nepořádek

jirin*
hodnocení

0x

já mám práškový 6kg 43A, 233B, C. Jeden v přízemí a druhý ještě v patře. A 2kg v autě. Nestojí to moc

Akorát prý je z práškovýho dost bordelu. A někde jsem viděl doporučení ho jednou za rok protřepat, aby se ten prášek uvnitř neslepil do sebe.

Sněhový bude lepší na elektriku a neudělá takový bordel, ale je dražší a má menší hasicí schopnost

doplněno 18.01.21 21:55:

práškový elektriku do 1000V z metru zvládne taky

dejv111neprihl
hodnocení

0x

Mám na střeše domu wifi vysílač místního poskytovatele a na půdě plechovou elektro krabici s routerem a UPS. V krabici jsou dva nebo tři spínané zdroje a v létě se vše krásně hřeje, na půdě může být i kolem 40°C. Přinutil jsem je do skříně nainstalovat elide fire ball. Je to práškové zařízení, ale výhoda je účinnost, skladnost a nízká váha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]