Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr nového okna

Od: heterak® odpovědí: 33 změna:

Potřebuji poradit s výběrem a rozměrama nového okna.

Nyní máme špaletová okna viz.obr.

Na prvním obrázku je záběr z venku a rozměry rámu jsou 112 x 86 cm

Na druhém obrázku je pohled zevnitř a rozměry zdi mezi okny jsou 100 x 74 cm

Nyní mám v plánu špaletová okna vybourat a umístit jen jedno okno.

Jaké pořídit rozměry nového okna?

Výběr nového okna
Výběr nového okna #2

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Okenáři si s tím lehce poradí, ale bude to něco kolem toho venkovního rozměru. Přesně to nikdo nepoví, neb se musí šáhnout do špalety.

Vypadá to na nějakou starší chaloupku, tam může být moderní plastový okno jak pěst na oko. Dřevěný eurookno se dá udělat s rustikálním profilem, do toho dva duplexy a bude to podobnější. Nejlepší, ovšem samozřejmě nejdražší, by bylo nechat udělat nový špaleťák.

Nejlépe oslovit tak pět, deset výrobců. Výrobců, nikoliv prodejců.

hodnocení

2x

Nech si udělat cenovou nabídku,nezávaznou od několika výrobců.

hodnocení

2x

Než budete vyměňovat okna, popřemýšlejte, jestli rozměr okna 110 x 80 cm je vůbec dostatečný pro řádné proslunění a denní osvětlení . Ono dávat do tak malého otvoru dnešní okna , kdy rám je dvakrát tak masivní, vypadá hodně mohutně, neproporčně a divně. Z původní prosklenné plochy uberete další dm2 a budete mít tmu. Nebylo by lepší osadit větší překlady a okna zvětšit? Budete to mít na pořád a nebudete litovat, že jste udělali chybu.

Pak je úplně jedno na co se ptáte. A co je ještě důležité, aby to nebyl památkově chráněný objekt!

hodnocení

1x

V žádném případě plast, já osobně bych tam nedal ani Euro.

Do takové chaloupky jedině zase špaleťák - výrobců je i dnes hodně, dobrou zkušenost mám třeba s touto firmou

truhlarstvi-halamka.cz/...

hodnocení

0x

Odseknou kus zdi, dát kolem 5cm EPS, změřit otvor, ubrat 5-7cm, to bude venkovní rozměr rámu. Lehce si s tím poradí odborník, až bude zaměřovat okna s trojsklem.

hop®
hodnocení

0x

Plasťáky standardních rozměrů beru v Praze na Harfě, okna na míru v Dekorlandu. Pokud chcerte opravdu řešení na míru a kvalitní okna, doporučuji Honzu Kadrabu z Čerčan. telefon nedám, ale lze najít na netu...

hodnocení

Zkusím dřevěné eurookna jednokřídlové nebo dvoukřídlové.

Doporučili by ste dvojsklo nebo trojsklo? Každý má jiný názor.

Jedná se o nezateplený dům,v létě chladný.

dvojsklo nebo trojsklo? Každý má jiný názor....

to je jasné, že jsou rozdílné názory. Já se zeptám, znáte ještě horší okna, nežli dvojskla? Chcete ty nejhorší okna?

hodnocení

Na vaší otázku nejsem schopen odpovědět.

Jelikož jsem napsal,že se jedná o nezateplený dům,v létě chladný,předpokládal jsem nějakou konstruktivní odpověd,jestli je lepší dvojsklo nebo trojsklo.

Určitě je lepší trojsklo.

Pokud nejde o nizkoenergetický, nebo pasivní dům - jako že to z fotky nevypadá na tuto kategorii, tak bohatě dostačí dvojsklo. I když - pokud jde o jediné okno, tak ten cenový rozdíl nebude zdrcující.

Jasně, že i to nové nejhorší dvojsklo bude lepší, nežli současné. Pak se bude ptát, co stím, že se mu potí sklo.

To pocení je spíše otázkou nějaké jiné chyby ve stavbě. Většinou se to děje tehdy, kdy je vysoká vnitřní vlhkost - ať už zatékáním, špatnou izolací, nebo typicky recirkulační digestoří.

Jen pro ilustraci - momentálně jsem na servisu u jednoho z největších výrobců oken, stojanů se skly jsou tu stovky. Trojskla jsou jen cca 20% z nich - není o ně zájem, nevyplatí se...

hodnocení

Dá se nějak přibližně říct o kolik procent je dražší trojsklo oproti dvojsklu? (myslím o kolik procent na 1 okno)

Záleží na hubě. Klidně se dá domluvit, že bude trojsklo za stejný peníze jako dvojsklo.
hodnocení

Jasný trojsklo bude za stejnou cenu jako dvojsklo...se spadnul z Hrušky ne?

mnoho firem má akci, trojsklo jako dvosklo.

Musíte hledat a pátrat

Samozřejmě, že v ceníku ne. Proto říkám, záleží na hubě. Domluvit se dá ledacos. Jen nebýt líný se zeptat, pohovořit.

právě na mne vyskočila reklama na nějakou firmu

zkuste nezávazně poptat---

oknostyl.cz/...

krtek6
hodnocení

0x

Základní otázkou zde je...kde to okno je! Protože podle fotek se to jeví, že je to v někaké historické části něčeho, a tam už se taky může stát, že do toho můžou kecat památkáři...a to se teprve pomějete

hodnocení

Jaký rozměry budoucího okna mám napsat do "nezávazné kalkulace ceny online" kterou budu posílat výrobci?

Pochopitelně to potom pujde někdo odborně změřit,ale abych tam nenapal uplné nesmysly.

Jednoduše, napište rozměr červené čáry a rozměr modré čáry. +*/-5 cm nehraje roli, při nástřelu ceny. Po zaměření a stanovení ceny pak oslovíte dalších 5 firem.

hodnocení

Ještě taková jedna otázka.

Lze udělat okno viz.obr aby byl udělán "fiktivní kříž", který jako že rozděluje tabulky okna a aby byl zvenku hnědý a zevnitř bílý?

Výběr nového okna #3
Tohle je plastový okno, tam se ten kříž dává mezi skla. U dřevěných oken je sice ten kříž taky mezi skly, ovšem pak se ještě na sklo lepí dřevěný. A u něj není sebemenší problém venkovní nastříkat na hnědo a vnitřní na bílo. Taktéž okno může být dvoubarevné.
U dřevěných oken se tomu kříži říká duplex.

guma
hodnocení

0x

Vždyť to je krásné staré okno. Měnit za dnešní plastové hrůzy?

Pořádně očistit, starou barvu odstranit, přebrousit, díry zatmelit dvousložkovým tmelem a máte okno jak nové.

Ale on nechce plast.

hodnocení

Dělají se do eurooken i meziskelní žaluzie?

Pokud ano tak jsou prý astronomicky předražené. A jen tak nějaký výrobce to nedělá.

Dělají se vcelku běžně žaluzie do dvoj i trojskel. Cenu nevím, přenos pohybu je pomocí neodymových magnetů, je to celý uzavřený uvnitř skla. Což pochopitelně znamená, že když je problém na žaluzii, znamená to dost velký problém.

screenline.cz/...

hodnocení

Ale to zase dělá úplně jiná firma než ta,u které si budu dělat okna ne? Nikde v nabídce výrobců oken kde se vypisuje návrh na cenovou nabídku není napsané "meziskelní žaluzie". Všude jen "vnitřní žaluzie"

Samozřejmě. Jak už jsem psal, jezdím prakticky ke všem významějším výrobcům oken u nás a žádný z nich si nedělá skla. Prostě si objednají rozměry evtl tvary a pak jim to dovezou kamionem už naskládané do stojanů podle zakázek. Nicméně zákazníka se to netýká - ten si jen při objednávce oken vyspecifikuje co chce, rozměry, počty oken a jejich vybavení. Výrobce si pak u subdodavatelů objedná kování, těsnění a elementy jako sklop, žaluzie atd

hodnocení

Všichni výrobci uvádějí ve svých nabídkách okna v tlouštce u dvojskel 4-16-4 a u u trojskel 4-10-4-10-4 nebo 4-12-4-12-4

Vejde se do meziprostoru širokém 16mm žaluzie?

Oken různých druhů děláme nespočet.
Ovšem tyhle žaluzie se dělají zcela výjimečně. Naposledy jsme je dělali asi před deseti lety. Ale dělají se skla i s jinými rámečky, vždy podle potřeby. Takže neboj, rámeček se dá takový, aby se tam vešlo co je potřeba. Když je celková tloušťka skla silnější, udělají se slabší lišty.

Heterák, zasjkení je taky 4/16/4/16/4, taky jsem již četl s rámečkem 18mm. Každopádně s rámeškem uvnitř okná klesá tepelná hodnota okna, je zkrátka horší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]