Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levná spojka kablíku pod vodou

Od: honzin* odpovědí: 9 změna:

Zdravím. Potřebuji spojit kablíky (prodloužit), cca 0,5 mm průřez. Je to od plováků a bude to zaplavené vodou v nádrži. Bude tam jen 12V ss pro signalizaci, malý proud. Máte někdo tip, jak to provést? Napadla mě nějaká trubička přes spoj a z obou stran tam natlačit silikon. Smršťovací bužírka ani vodotěsná nebude. Raději bych to udělal pořádně, vodotěsně, ale co nejlevněji. Je to jen signalizace hladiny. GME má spojku Scotchlok s gelem, ale nevím, zda to vydrží trvale pod vodou. Dík

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já si myslím, že dobře zatavená bužírka s lepidlem by to měla zvládnout. U siloviny bych si to rozhodně netroufl, ale u signalizace bych to riskl. Ideálně přes spoj tenčí bužírku s lepidlem a přes to ještě jednu s větším přesahem.

Jde to, kvalitní smršťovačky s lepidlem mají v každém velkoobchodě s elektroinstalačním materiálem, při spojování je důležité dodržet minimální přesak a plášť kabelu odmastit a zdrsnit, nahřívat horkovzdušnou pistolí s regulací teploty.

asd1
hodnocení

0x
honzin*
To je vlastně smršťovačka. Asi skončím u toho a ještě to máznu předtím nějakým lepidlem...
asd1

Má těsnicí kroužky.. Jsou dvě verze lisovací nebo pájecí. Nebo smršťovačku s lepidlem jak psal miki..:

1M/lots 3:1 Heat /...

joudic*
hodnocení

0x
jezirkove cerpadelko na 220 mam zaizolovane a zalite tavnou pistoli do tluste koule *vtip* uz asi 5let

No to se máš čím chlubit.

asd1

Aby zas nebyl článek o elektrikáři a třech mrtvolkách...

hodnocení

0x

Kablíky spojit tím co posílal asd, plus přes to smršťovačku s lepidlem. Seženeš to v každým obchodě s elektrem.. Mělo by to být ok.

Ty spojky z GME určitě pod vodou nevydrží. Mají nějakej gel nebo co v tom je, ale někde jsem nedohledal vodotěsnost. Mám je doma a určitě bych tomu nevěřil.

A nápad se silikon je taky pěkná blbina.

Popřípadě použít takovouhle spojku eshop.eleman.cz/... nejrychlejší řešení..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]