Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonové schody se po soli drolí - oprava?

Od: lesk* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

potřebuji radu,vloni jsme začali rekonstruovat dům.Schodiště pro přístup do domu jsme zvolili betonové (9 stupňů).Z časových důvodů se už nestihla nějaká povrchová úprava a jelikož schodiště namrzalo,občas ho manželka posypala posypovou solí.Již teď pozoruju,že se na některých místech beton drolí (malé plošky do cca.10x10 cm).Jak a čím poškozená místa na jaře opravit,a jaký zvolit povrch.Měl by být hrubší struktury,dlažbu nechci.

Děkuji za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

3x

Plocha schodů musí mít sklon, aby voda stékala pryč.Dobře udělané schody jsou do čtvrt hodiny po dešti suché.Často však vidíme, že ještě po hodinách jsou na nich louže, což svědčí o žalostném amatérství.Povrch schodů se otluče-vše, co půjde dolů. Pak navlhčit, natáhnout vrstvu lepidla na obklady pro bazény,A betonem 1:2,5 udělat nový povrch-drsný tak, jak si budete přát.Smozřejmě už to nikdy nebude v takové kvalitě a trvanlivosti, jakoby se to udělalo rovnou z jednoho betonu. Beton je možno považovat za umělý kámen, je-li kvalitní, sůl mu nevadí.Přeji Vám zdárné zvládnutí díla.

technikjirik*

Dovolím si nesouhlasit s tvrzením, že betonu sůl nevadí. Já tvrdím že vadí. Jednou ze zkoušek betonu je i na odolnost vůči chrl. Zkouší se jak dlouho je beton po vyzrání schopen odolávat chloridům tedy soli. Nejde o to zda je schopen odolat, ale jak dlouho odolá.

Ale to jen tak na okraj... nechtěl jsem se vás dotknout

kjanik112*

Ne,nedotklo se mě to, naopak si vážím jiných názorů svých kolegů.Já jsem se ve své praxi s betonem, poškozeným solí, ještě nesetkal, ale připouštím, že je to možné.Radíme a přitom se i my dozvídáme stále něco nového.Hlavní je lidsky slušná diskuze.Kdysi dávno jsem jednou ostřeji kontroval panu cukrarovi, a víte, že mě to dodnes mrzí?

technikjirik*

Souhlasím s váma... všichni se učíme... Pana Milana znám jako velmi zkušeného odborníka na úrovni.

hodnocení

2x

lesk,

... také jsem solil *hi* , ... a také jsem se tady ptal. *nevi*

Odpovědi na: poradte.cz/...

... sám jsem opravu odložil na jaro.

... přeji úspěšné zvládnutí opravy. ;)

technikjirik*
hodnocení

2x

Kup te si přípravek BETOSAN. K tomu vám prodají i adhézní nátěr tzv. adhézní můstek. Poškozený beton otlouct až na soudržnou plochu, nejlépe pomocí pemrlice. Vyfoukat od prachu a pak aplikovat adhézní nátěr a po té pak betosan. Když mi dáte na sebe kontakt do vnitřní pošty, tak vám pošlu zítra celý technologický předpis ( Je to celkem obsáhlé povídání do detailu rozvedené tak jak se to vyžaduje při opravách dálničních mostů.)

kin

Zdravím a mám prosbu: řeším opravu vnitřního schodiště domu(1905) - patrně z prachovce,kde jejich nerovnou plochu (tato část schodiště vede do suterénu) kdosi kdysi ošetřil stěrkou a PVC. Hasiči teď po mně chtějí nehořlavý povrch. Chci strhat lino, asi zbrousit, a nechat pokrýt novým betonovým povrchem... Co Vy nato? Špatná úvaha, dobrá? Nevím, jsem zcela jiného profesního zaměření a mám pocit, že firmy se mně spíš snaží natáhnout, než dát fundované řešení. A taky potřebuji pošetřit fin.prostředky.Díky

technikjirik*

Pokud máte mít nehořlavý povrch, pak v interiéru můžete zkusit klasickou keramickou dlažbu se schodišťovými dlaždicemi nebo opět doporučím výrobky Betosanu nebo Murexinu. Po aplikaci adhezního můstku a sanační stěrky, můžete schody už jen natřít barvou na beton. Protože po strhnutí lina asi neuděláte žádné zásadní poškození, stačí aplikovat jen sanační stěrku.

Více na BETOSAN.cz

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím,proč se bráníš keramické protiskluzové dlažbě,případně doplněné vybroušené drážce na okraji schodnic.Pak nemusíš používat sůl vůbec.

Dokonce jde použít i koberec.Že je to nesmysl?U našeho paneláku jsem před třemi lety nalepil na schodnice koberec ,určený pro zátěžovou čisticí zonu.Odolává veškeré nepřízni počasí třetí zimu.

JABRAKA

lesk*
hodnocení

Dlažbě se bráním po zkušenostech ze zaměstnání ,kde jsou pouze 4 schody,protiskluzové pásky a těch lidí co uklouzlo nepočítám a já mám schodů 9.Ten zátěžový koberec je výborná věc,mám ho před vstupem,jen se špatně vysává i průmyslovým vysavačem.Oblíbil si ho pes a ty chlupy z toho dostat to je teda věc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]