Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba 118 v kotli Baxi Nuvola Duo-tec+ 24

Od: hypeuup odpovědí: 14 změna:
Dobrý den. Dnes ráno matka chtěla zatopit v kotli a probudila mě s tím, že kotel hlásí chybu 118- to znamená příliš nízký tlak hydraulického okruhu. V manuálu jsem se dočetla, ze v případě nízkého tlaku mám působit na ventil “A” pro naplnění kotle. Nepovedlo se. Bude nejspíše lepší zavolat technika nebo se s tím dokážu poprat sama? Prosím o radu.
Chyba 118 v kotli Baxi Nuvola Duo-tec+ 24
Chyba 118 v kotli Baxi Nuvola Duo-tec+ 24 #2
Chyba 118 v kotli Baxi Nuvola Duo-tec+ 24 #3

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Modry ventil na dopousteni se musi prvni vytahnout ven, cca o 5cm a potom otevirat doleva a dle potreby dopustit vodu do systemu. Zpatky zasouvat ventil uz nemusite.

hodnocení

4x

Je to prkotina. Došlo k poklesu tlaku v topení pod přípustnou mez. Stačí dopustit trošku vody a už to pofrčí.

Musíte najít ventil, který navazuje na topný okruh a na kousek pootevřít (uslyšíte proudit vodu) a hned zase zavřít. Bude chybět opravdu malinko. Na kotli byste mohla mít ukazatel tlaku... tak podle toho můžete dotlakovat na 1,3 bar.

Ventil neotvírejte na plno! Stačí kousek pootevřít a za 5 vteřin zase zavřít a zkontrolovat tlak. Většinou se dopouští cca 100ml.

Raději bych pozval šikovného souseda a koukejte, jak to dělá a poznačte si ventil cedulkou, abyste příště věděla.

hodnocení

2x

Na modrý ventil "A" zkuste působit otáčením , někdy jde trochu ztuha

Pokud byl nízký tlak, asi to nebylo jen tak. Voda se musela někam ztratit, případně bude třeba zkontrolovat tlak v expanzní nádobě.Už se to tu několikrát popisovalo, ale možná bude lepší zavolat odborníka ( zvlášť pokud tlak hodně kolísá)

jenda2*
hodnocení

2x
Hlavne pozor na uplne zavreni dopousteciho ventilu.
hypeuup
hodnocení

Při spuštění kotle nám začala kapat voda z otvoru bez žádného víka. Znamená to, ze jsem někde udělala chybu? Manometr byl na 1,5 baru a teď je na 3 barech.

Odvzdušňovákem vypusťte vodu z topení dokud nebude tlak na 1,3 - 1,5 bar. Upusťte 100ml a běžte zkontrolovat a opakujte! 3bar je moooooc!

hypeuup
hodnocení

Ten najdu prosím kde?

My ho máme na každém topení, někdo jen v patře. Je to šroubek na konci topení (na druhé straně než je ovládání teploty). Je to z boku. Je to ten malý šroubek uvnitř a teče to tou malinkou dírkou.

Chyba 118 v kotli Baxi Nuvola Duo-tec+ 24 #4
hypeuup
hodnocení

Děkuji, už jsem na to prisla, každopádně bary klesají, takže až to klesne na ten 1,3 baru, tak mám znovu spustit topení?

jj, pak je vše ok :) Ale pokud skutečně na začátku byl 1,5 bar pak jste to dělala zbytečně... tlak byl v pořádku. Pokud bude přesto hlásit chybu, že má malý tlak vody je potřeba servisák a vyměnit čidlo.

hypeuup
hodnocení

Mockrát Vám děkuji, zachránil jste nás, doma jsme měli 17 stupňů:D

hypeuup
hodnocení

Děkuji všem! Modrý ventil šel z tuha otočit, ale povedlo se.

simi*
hodnocení

0x

Dobrý den, náš kotel BAXI Duo-tec Compact se odstaví několikrát za zimu a zahlásí chybu 118 - nízký tlak v systému.

Mrknu na manometr (jde to blbě, nerad se plazím), tlak OK. Vypnu napájení 230V, počkám, zapnu. Naběhne a zase několik týdnů topí.

Výhledově bude nutná výměna snímače (800,-), v horším případě celé desky (6 300,-). Možná je tam jenom nějaký studeňák, ale nemám odvahu se v tom v zimě hrabat.

Kotel je v provozu čtvrtou zimu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]