Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ! Z bezpečnostních důvodů uvažuji nahradit tuto 30 cm hadičku k WC.
Trubkám nerozumím, chtěl bych vědět jaké jsou průměry těch matic v palcích (nejsou stejné).
Ještě jsem se nerozhodl čím hadičku nahradit. Ty běžné gumové opletené se mi moc nelíbí, nevíte o něčem hezčím? Bylo by např. možné použít nerezový vlnovec? Pokud ano, kde by se dal v délce 30 cm s danými maticemi koupit? Díky !
Rozhodně nechej vyrobit nerez vlnovec.
Pancéřová opletená hadice má krátkou životnost a je u ní větší riziko než u toé plastové trubky.
V případě hadičky kup ochlup delší. Nesmí tam být narvaná, ale s dilatací (větší oblouček nebo do tvaru S dle roháčku a jeho polohy). Jinak praskne dřív.
Roháček 3/8 a druhý konec nádobka 1/2. Pak změř délku. Nemusíš si ji brát do obchodu
Dobudoucna napouštěcí ventil budeš měnit, tak si rovnou kup ten 3/8mičkový. Pak to půjde.
@gumidek: Na vlnovec jsem se už ptal v prodejně vodo. Hotové neměli, uměli by vyrobit za cca 150 Kč. Na straně roháčku bez problému, ale na druhém konci je rozdíl průměrů vlnovec x napájecí ventil a nedosedlo by přesně. Není záruka, že by to spravilo těsnění. Nabídli vložit redukci, jenže to by zkazilo dojem. Asi zvolím tu opletenou bílou hadičku.
Nerezovy vlnovec je super, nepraskne. Koncovky sa lisuju kliestami, splostia sa 2 - 3 vlnky, z toho dovodu je na oboch koncoch rovnaky primer a teda musi byt aj rovnaka matka. Ako z toho teda von? Vymenou bud napustacieho ventilu do WC za 3/8, potom bude vlnovec M 3/8 - M 3/8 alebo vymeno u rohoveho ventilu za 1/2. V stene je 1/2, rohacky sa robia 3/8, 1/2 a 3/4. Potom bude vlnovec M 1/2 - M 1/2
Děkuji všem rádcům ! Hlavně za ty rozměry připojení ! Zkusil jsem podle nich pohledat a docela se mi líbí tahle 30 cm hadička. Je tam uvedeno M 3/8"x1/2"M . Co znamená to M - je to stejný rozměr jako 3/8"x1/2"?
@ingjirimares: Pokud je rozměr v palcích, tak to nebude znamenat metrický závit, ten se označuje jinak...
M by mohlo značit metrický závit- např M10 x 1 je myslím pro stojánkové baterie, dále může být M označení MALE - samec , FEMALE - samice - tj vnější nebo vnitřní závit a nebo M jako převlečná Matice.
Tady je M znamená "male" po elektrikářsku samec = šroub. F je samice = matka.
Tu bílou trubičku jsem ruplou neviděl, opletené často. Buď nerez vlnovec, měď nebo nechat tohle...
Tak, než tahle plastová bílá, je rozhodně lepší nerezová s červeno modrým značením. Jsou to takové krátké proužky. A ten roháček si rozhodně vyměň hned. Až ti nedojbože praskne cokoliv pod tlakem u napouštění nádobky, budeš rád, že tím hneš a uzavřeš přívod. U těhle starých většinou ukroutíš tu plastovou rukojeť a nezavřeš hned tenhle nejbližší přívod.
Tyhle rohacky nejsou zas tak spatne, Schell Sanland. Sice plastova rukojet, ale nepamatuju jestli jsme nejaky urvali.
@keebleek:Tak, než tahle plastová bílá, je rozhodně lepší nerezová s červeno modrým značením.
Mně by tam zase tahle moc neladila, každý to může vidět jinak. Ta bílá je také opletená nerezem a navrch bílý PVC. Roháček mám od r. 2005. Pořád jde úplně uzavírat, a to velmi lehko. Občas ho preventivně protáčím.
Nemusí být hned zle?!
jen jsem uvedl jednu z možností,třeba tuto: domeokoupelny.cz/...
JABRAKA
Jabrako,to už je lepší. Jenže to je v rozporu z tvrzením gumídka z 18,21 - M M - matice anebo F F - female. Male(samec) anebo female(samice)? Tohle už berte ve srandě... Chaos ve značení.
Hope ty si ďábel
Berger, těžko říct. Obrázky jsou mnohdy ilustrativní. Ale Male a Female se mi zdá lepší.
@gumidek: Značení se liší jak u výrobců tak u dodavatelů. Někdy je to Male/Female, někdy je to Matka/Sroub, někdy In/Out. Většinou koukám i po opačné variantě, abych zjistil způsob označení...
Mimochodem, flexihadička Male-Male asi neexistuje, blbě by se instalovala...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.