Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napájecí hadička WC

Od: kimba® odpovědí: 30 změna:

Dobrý den ! Z bezpečnostních důvodů uvažuji nahradit tuto 30 cm hadičku k WC.
Trubkám nerozumím, chtěl bych vědět jaké jsou průměry těch matic v palcích (nejsou stejné).
Ještě jsem se nerozhodl čím hadičku nahradit. Ty běžné gumové opletené se mi moc nelíbí, nevíte o něčem hezčím? Bylo by např. možné použít nerezový vlnovec? Pokud ano, kde by se dal v délce 30 cm s danými maticemi koupit? Díky !

Napájecí hadička WC

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Na roháčku 3/8”. Na nádržke 1/2”. (Konkrétne na Vašej fotke. Inak aj napúšťacie ventily môžu mať 3/8” závit.) Najjednoduchšia “bezpečnostná” náhrada je nerezový vlnovec.

hodnocení

3x

Rozmer 3/8"x1/2"35cm eshop.panfitinka.cz/...

hodnocení

2x

Podobné věci já řeším tak, že to vyfotím a ukážu prodavačce v železářství. Vždycky uměly správně poradit a prodat to, co je potřeba.

hodnocení

2x

Rozhodně nechej vyrobit nerez vlnovec.

Pancéřová opletená hadice má krátkou životnost a je u ní větší riziko než u toé plastové trubky.

V případě hadičky kup ochlup delší. Nesmí tam být narvaná, ale s dilatací (větší oblouček nebo do tvaru S dle roháčku a jeho polohy). Jinak praskne dřív.

Roháček 3/8 a druhý konec nádobka 1/2. Pak změř délku. Nemusíš si ji brát do obchodu :-D

doplněno 17.01.21 18:20:

Dobudoucna napouštěcí ventil budeš měnit, tak si rovnou kup ten 3/8mičkový. Pak to půjde. ;)

hodnocení

@gumidek: Na vlnovec jsem se už ptal v prodejně vodo. Hotové neměli, uměli by vyrobit za cca 150 Kč. Na straně roháčku bez problému, ale na druhém konci je rozdíl průměrů vlnovec x napájecí ventil a nedosedlo by přesně. Není záruka, že by to spravilo těsnění. Nabídli vložit redukci, jenže to by zkazilo dojem. Asi zvolím tu opletenou bílou hadičku.

hodnocení

@gumidek: Dobrý nápad, ale počká to, až ho budu měnit.

hodnocení

2x

Nerezovy vlnovec je super, nepraskne. Koncovky sa lisuju kliestami, splostia sa 2 - 3 vlnky, z toho dovodu je na oboch koncoch rovnaky primer a teda musi byt aj rovnaka matka. Ako z toho teda von? Vymenou bud napustacieho ventilu do WC za 3/8, potom bude vlnovec M 3/8 - M 3/8 alebo vymeno u rohoveho ventilu za 1/2. V stene je 1/2, rohacky sa robia 3/8, 1/2 a 3/4. Potom bude vlnovec M 1/2 - M 1/2

mate59
hodnocení

1x

Koupíte v OBI a podobně nerezový vlnovec od rohového ventilu k wc nádržce, jsou rúzné dĺky.Rozměr matic bude pasovat.

hodnocení

Děkuji všem rádcům ! Hlavně za ty rozměry připojení ! Zkusil jsem podle nich pohledat a docela se mi líbí tahle 30 cm hadička. Je tam uvedeno M 3/8"x1/2"M . Co znamená to M - je to stejný rozměr jako 3/8"x1/2"?

M jsou tam dvě. Provedení matice (zakončení převlečnými maticemi).

hodnocení

@gumidek: Dík za vyjasnění !

To velké M by mělo znamenat metrický závit

hop®

@ingjirimares: Pokud je rozměr v palcích, tak to nebude znamenat metrický závit, ten se označuje jinak...

M by mohlo značit metrický závit- např M10 x 1 je myslím pro stojánkové baterie, dále může být M označení MALE - samec , FEMALE - samice - tj vnější nebo vnitřní závit a nebo M jako převlečná Matice.

asd1

Tady je M znamená "male" po elektrikářsku samec = šroub. F je samice = matka.

Tu bílou trubičku jsem ruplou neviděl, opletené často. Buď nerez vlnovec, měď nebo nechat tohle...

hodnocení

0x

Tak, než tahle plastová bílá, je rozhodně lepší nerezová s červeno modrým značením. Jsou to takové krátké proužky. A ten roháček si rozhodně vyměň hned. Až ti nedojbože praskne cokoliv pod tlakem u napouštění nádobky, budeš rád, že tím hneš a uzavřeš přívod. U těhle starých většinou ukroutíš tu plastovou rukojeť a nezavřeš hned tenhle nejbližší přívod.

Tyhle rohacky nejsou zas tak spatne, Schell Sanland. Sice plastova rukojet, ale nepamatuju jestli jsme nejaky urvali.

hodnocení

@keebleek:Tak, než tahle plastová bílá, je rozhodně lepší nerezová s červeno modrým značením.

Mně by tam zase tahle moc neladila, každý to může vidět jinak. Ta bílá je také opletená nerezem a navrch bílý PVC. Roháček mám od r. 2005. Pořád jde úplně uzavírat, a to velmi lehko. Občas ho preventivně protáčím.

jabraka*
hodnocení

0x

Stačí web obchod:

datart.cz/...

JABRAKA

hop®

Vy chodíte vykonávat potřebu do pračky? *zed*

*ee* Tohle máte doma? Hadici k záchodu za devět kil? Délka metr a čtvrt? Vy jste milionář? Hope *palec2*

hop®

berger: Hlavně jsem ještě neviděl WC s 3/4" připojením... :)

jabraka*

Nemusí být hned zle?!

jen jsem uvedl jednu z možností,třeba tuto: domeokoupelny.cz/...

JABRAKA

Jabrako,to už je lepší. Jenže to je v rozporu z tvrzením gumídka z 18,21 - M M - matice anebo F F - female. Male(samec) anebo female(samice)? Tohle už berte ve srandě... Chaos ve značení.

Hope ty si ďábel *haha*

Berger, těžko říct. Obrázky jsou mnohdy ilustrativní. Ale Male a Female se mi zdá lepší.

hop®

@gumidek: Značení se liší jak u výrobců tak u dodavatelů. Někdy je to Male/Female, někdy je to Matka/Sroub, někdy In/Out. Většinou koukám i po opačné variantě, abych zjistil způsob označení... :)
Mimochodem, flexihadička Male-Male asi neexistuje, blbě by se instalovala... :-D

Hop:

Jo, všude koukám jen F a M hadičky. F F by nešlo instalovat, pokud by na jedné straně nešla do převlečné matice šroubení. ;)

hop®

@gumidek: Obráceně, Female je převlečná matice... ;)

17.01.21 23:08

Hop: *zed* *mir* ;)

hop®

@gumidek: V poho, člověk se holt učí celej život... ;) *pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]