Nejste přihlášen/a.
dobry den prosim o radu domaci vodarna mi vyhazuje fičko, dá se ficko nahradit nějakým jističem aby reguloval tlak?
Stačí jednoduše zkusit vodárnu, jestli ji motor utáhne, jestli s ní vůbec otočí, jestli není někde nějak zadřená (souosost hřídelí, těsnění), uvnitř bývá obvykle v pořádku,
Začal bych vodárnou, zkustit pootočit hřídelí (samozřejmě při vypnutém přívodu k motoru), jenom rukou - pokud to konstrukce vodárny umožňuje, například čerpadla Sigma.
Zaujimavy sposob riesenia problemov : bezpecnostny prvok reaguje? Tak ho vyhodme ! Riesit treba pricinu, zrejme zly izolacny stav vodarne.
Divil byste se, jak často se takhle problémy řeší. Vypadává pojistka? Vylomí se vymezovací kroužek a dá se pojistka silnější. Vypadává i ona? Žádný problém, strčí se tam hřebík (zpívá o tom i p. Mládek v jedné své písničce
).
Před časem jsem cosi montoval pod podlahou v jedné známé velké firmě a povedlo se mi při tom aktivovat požární hlásič. Běžel jsem rychle do vrátnice kde byla požární ústředna, abych vysvětlil, že jde o planý poplach a že není nutné volat hasiče. Ve vrátnici ale klídek, pohoda. Vrátný mě šokoval vysvětlením - "ono to tady houkalo, tak jsem to vypnul..."![]()
že by to již vyřešil, když se od včera neozval? také by mohl dát fotku toho vyhozenýho jestiče nebo fíčka nebo co to vlastně vypadává...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.