Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zastavěná plocha vč verandy?

Od: pavel22 odpovědí: 5 změna:
Prosím o radu:
Mám chatu na betonovém základu. Část u vstupu, asi 6m2 je otevřená dřevěná veranda. Počítá se tato část k celkové zastavěné ploše?
A lze to někde zjistit? Podle mapy v katastru to není znát.
Chtěli jsme verandu zazdít,aby fungovala jako uzavřená chodba,ale na stavebním úřadě nám řekli, že tím presahneme povolené metry. Podle nás je veranda už teď součást zastavěné plochy..
Děkuji za odpovědi a rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x

Asi vám nepomohu, co st. úřad, to jiné podmínky. Škoda, že jste na úřad vůbec chodil. Veranda tam byla a po úpravě veranda tam zase bude.

Já bych nezměnila půdorys a verandu si vyzdila bez úřadů. Nakonec na rekonstrukci nepotřebujete žádný papír. I když teoreticky změníte vzhled chaty, já bych to riskla.

Pokud by vás někdo udal (nepředpokládám), budu tvrdit, že veranda byla dokola dřevěná a dřevo sežrala dřevomorka, proto ta úprava.

P.S. V katastru musí být znát zakreslení verandy. Nebo je stavěna dodatečně a to v katastru být nemusí.

hodnocení

1x

Nejde o to, jestli se počítá nebo ne, důležité je to, kolik m2 to bude mít po přestavbě celkově a to nepíšete. potom lze snadno dohledat ve stavebním zákoně, jestli to podléhá stavebnímu povolení, ohlášení a pod.

id

Tazatel uvádí 6 m2. Nepíše nic o rozšíření verandy.

jirib
Záleží,co má v planku na katastru.Pokuď nemá základy,tak asi není postaveno oficiálně...

jirib,

Pokuď nemá základy,tak asi není postaveno oficiálně.
Jak základy souvisí s legálností?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]