Nejste přihlášen/a.
Dobrý den .
Rad bych zeptal na následující:
1)Přes zeď obýváku máme sousedsku sprchu,ze které nám teče do obýváku,ničí nábytek a tvořeji se plísně.Před půlrokem soused byl na to upozorněn a prý že to opravil,ale ve skutečnosti nic neopravil,teď už vůbec to neřeší ,že mám udělat izolaci mám já (?).Potřebuji poradit jak mám jeho donutit odstranit problem u sebe a opravit to u nás?
2)Ten prostor kde bydlí soused není bytová jednotka,je to nebytový prostor,vlastní to jeho 73 léta babička,které to je úplně jedno,jelikož bydlí někde jinde,otázka je:-kam mužů stěžovat na souseda,že užívá objekt k bydlení,který není k tomu určen?
Děkuji za každu radu.
Nejlépe se odstěhovat. Jinak okopat omítku do výšky +- 50 cm a nechat tak. Nábytek posunout ode zdi, aby tam šel vzduch.
Máte tam dlažbu a díky té také může jít vlhkost do zdi. Vypadáto, že zeď není zaizolovaná, podřezaná. Nemusí to být ani od té sprchy.
Moze a nemusi to byt porucha na sprche - je to na prizemi? Donutit ho mozete sudnym prikazom, na uvod skuste doporuceny list od pravnika, plny paragrafov a vyhrazok. Ak neopravi, potom len sud.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.