Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateka nám od sousedů

Od: besss777 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den .

Rad bych zeptal na následující:

1)Přes zeď obýváku máme sousedsku sprchu,ze které nám teče do obýváku,ničí nábytek a tvořeji se plísně.Před půlrokem soused byl na to upozorněn a prý že to opravil,ale ve skutečnosti nic neopravil,teď už vůbec to neřeší ,že mám udělat izolaci mám já (?).Potřebuji poradit jak mám jeho donutit odstranit problem u sebe a opravit to u nás?

2)Ten prostor kde bydlí soused není bytová jednotka,je to nebytový prostor,vlastní to jeho 73 léta babička,které to je úplně jedno,jelikož bydlí někde jinde,otázka je:-kam mužů stěžovat na souseda,že užívá objekt k bydlení,který není k tomu určen?

Děkuji za každu radu.

Zateka nám od sousedů

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

guma
hodnocení

2x

Nejlépe se odstěhovat. Jinak okopat omítku do výšky +- 50 cm a nechat tak. Nábytek posunout ode zdi, aby tam šel vzduch.

Máte tam dlažbu a díky té také může jít vlhkost do zdi. Vypadáto, že zeď není zaizolovaná, podřezaná. Nemusí to být ani od té sprchy.

besss777
hodnocení

Je to určitě od sprchy,z toho fleku je cítit sprchový gel,pod dlažbou máme elektrické podlahové topení.

hodnocení

0x

Jaké jsou vlastnické vztahy? OV , obecní, družstevní? Nějaký správce objektu existuje?

besss777
hodnocení

Je to řadový dům,žádné společenstvi vlastníků či správce neexistuje,my jsme v osobním vlastnictví ,sousedi asi taky.

Stížnost na stavební úřad, ale právní vymahatelnost nic moc

hodnocení

0x

Moze a nemusi to byt porucha na sprche - je to na prizemi? Donutit ho mozete sudnym prikazom, na uvod skuste doporuceny list od pravnika, plny paragrafov a vyhrazok. Ak neopravi, potom len sud.

besss777
hodnocení

Ano je to přízemí ,ten flek je jenom v místě kde u sousedů je sprcha,která nemá vanu,je to vlastně dělané ze skel postavených na podlahu a 100% je to od sprchy.

re4zon
hodnocení

0x
Jestli to chcete resit honem, tak jsou dve moznosti.
Bud jdete za sousedem a durazne a presvedcive mu vysvetlete, ze to bud bude resit, nebo skonci u soudu a bude hradit veskere naklady. Pripadne mu to poslete doporucenym dopisem. Je dost mozne, ze se lekne a zacne to resit. Jestli nebude reagovat, nezbyde nez pravnik a soud, coz je na mesice az roky. S dobrym pravnikem mozna na tydny.
Dalsi moznost je zed nainjektovat, na googlu hledejte aquastop cream. Ovsem jestli to netece nekam dolu a dal bude tezke zjistit, takze tim jen problem zamaskujete a odlozite.
Osobne bych volil prvni moznost a souseda bych otravoval tak dlouho, dokud by to nevyresil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]