Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěli bysme stavět a přemýšlíme o různých možnostech. Narazili jsme na internetu na dům jedním tahem. Měla by to být montavaná stavba z liapor betonu. Rodinný dům rychl/... Co si o tom myslíte nebo máte zkušenost? Díky.
Aha, já když koukala na ty ceny, tak mi to tak drahé nepřišlo. Právě ta rychlost nás na tom láká a přijde nám to dobrá varianta mezi zděným domem a dřevostavbou do které se nám úplně nechce. Spíš mě zajímá, jestli i kvalitou a životností se to dá srovnat se zděným domem.
Ano co se týká technologie tak je to dle mne dobrá varianta mezi zděným a dřevostavbou, životnost trvanlivost (údržba) bude dle mně jako u zděného. Dobrá možnost je dle mne i z klasických železobetonových panelů, rychlost pevnost životnost těchto panelových domků by už z podstaty materiálu měla být dlouhá tj. víc než na jednu generaci...
Otázka je, zdali je rychlost výstavby to nejlepší. Já si to zdaleka nemyslím.
Omítky, podlahy a další konstrukce obsahují při výstavbě mnoho vody a ta se musí prostě dostat ven.
Znám dost baráků, kde se na jaře kopaly základy, na vánoce se s velkou slávou stěhovalo a na jaře se vše na vidlích vynosilo ven na hromadu a spálilo, neb plísně prolezly všude.
Postavit hrubou stavbu a nechat přes zimu vymrznout má něco do sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.