Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dům jedním tahem, zkušenosti

Od: bubble* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chtěli bysme stavět a přemýšlíme o různých možnostech. Narazili jsme na internetu na dům jedním tahem. Měla by to být montavaná stavba z liapor betonu. Rodinný dům rychl/... Co si o tom myslíte nebo máte zkušenost? Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Z vlastní zkušenosti vím, že všechny hmoty na bázi liaporu, zvláště liaporbetony jsou docela drahé. Tu zkušenost jsem udělal už ale před cca 15 lety a myslím, že se na tom moc nezměnilo

joudis*
hodnocení

1x
Osobní zkušenost nemám ...ale Liapor není špatná firma a vyváží i do zahraničí Nebál bych se toho funguje již řadu let Ale RD Rýmařov vlastní poznatky dobré Dům se dá upravit dle požadavků klienta a rychlost stavby také dobrá

hodnocení

1x

Také se mi tento způsob líbí, nechal jsem si poslat i jejich katalog.

jabraka*
hodnocení

1x

Dnes jsou rychlé a relativně levné a nakonec také ekostavby,- dřevostavby.Obvykle se připraví základy a celý domek se přiveze najednou jako stavenice.Ovšem nelzeto montovat samodomo,musí to smontovat firma.

JB

hodnocení

1x

Myslím si, že je to rychlá stavba, ale taky drahá. Rychlost se musí platit. Já bych do toho nešel.

hodnocení

1x

Sousedi takhle dělali hrubou stavbu.Za pár dní pod střechou. Zbytek dodélávali svépomocí

bubble*
hodnocení

Aha, já když koukala na ty ceny, tak mi to tak drahé nepřišlo. Právě ta rychlost nás na tom láká a přijde nám to dobrá varianta mezi zděným domem a dřevostavbou do které se nám úplně nechce. Spíš mě zajímá, jestli i kvalitou a životností se to dá srovnat se zděným domem.

janm*

Ano co se týká technologie tak je to dle mne dobrá varianta mezi zděným a dřevostavbou, životnost trvanlivost (údržba) bude dle mně jako u zděného. Dobrá možnost je dle mne i z klasických železobetonových panelů, rychlost pevnost životnost těchto panelových domků by už z podstaty materiálu měla být dlouhá tj. víc než na jednu generaci...

hodnocení

0x

Otázka je, zdali je rychlost výstavby to nejlepší. Já si to zdaleka nemyslím.

Omítky, podlahy a další konstrukce obsahují při výstavbě mnoho vody a ta se musí prostě dostat ven.

Znám dost baráků, kde se na jaře kopaly základy, na vánoce se s velkou slávou stěhovalo a na jaře se vše na vidlích vynosilo ven na hromadu a spálilo, neb plísně prolezly všude.

Postavit hrubou stavbu a nechat přes zimu vymrznout má něco do sebe.

Jenyku, tak rychle to sice není, ale souhlasím s Vámi. Je třeba volit suchou výstavbu a pak můžeme na vánoce bydlet.

michal74
hodnocení

0x

Máme vybraný Plutos, zaplacený projekt a hurá do toho. Dlouho jsme se rozmýšleli. Jednání s Lias Vintířév 1+, vše vysvětlí, projekt jsme si malinko pouprvili. Za mě ... ok

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]