Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč elektro kotel hřeje na 6kW,když je nastavený na 12 kW?

Od: hankas® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Proč elektro kotel hřeje na 6kW,když je nastavený na 12 kW? Někdy topí taky na 4 kW.

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Asi proto, že větší výkon není třeba...nebo proto, že máte nastavenou teplotu topné vody na např.60°C a když této teploty kotel dosáhne, sníží výkon.

hodnocení

Je mi divné,že mám větší spotřebu kWh,než vloni i když topím stále stejné hodiny i teplotu na 21°C ve dne a v noci na 18 °C. Například ze 70 kW ,které jsem protopila vloni za den,nyní protopím 90kW za den. (20 hod. denně topím.)

Zde (při stejné teplotě v interiéru po oba roky) je důžežitá venkovní teplota..a ta se tak nějak rok od roku (den ode dne) mění..

hodnocení

3x

Kotel se reguluje podle potřeby. Pokud se mu vrací docela teplá (vlažná) voda jen ji dohřeje. Pokud se vrací studená voda přidá a ohřeje ji větším výkonem. ;)

Máte doma zimu? Jsou radiátory teplé jak mají být? Tak neřešte. ;)

hodnocení

0x

Možno došlo ku poruche niektorej špirály.Kotol by mal prezrieť technik,nech viete čo sa deje naozaj.

hodnocení

0x

Kotol ide malokedy na maximum, snad len ked zacnete kurit vo vychadnutej chate. Vykon zavisi na nastaveni teploty vratnej vody a dalej na vykone, aky vedia odovzdat radiatory a teplote miestnosti. Modernejsie maju vstavany maly pocitac, vas ma zrejme 6 spiral dokopy, relatka spinaju kazdu extra. Pri zapnuti nabiehaju postupne, aby neboli velke spicky v rozvodnej sieti.

Testnut to mozete nastavenim priestoroveho termostatu na 30 stupnov a vratnej vody na 70, potom by mal ist na maximum,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]