Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem řadovou garáž v OS ve které je zavedena elektřina na podružný odpočtový elektroměr.
Hlavní elektroměr má pod sebou Občanské sdružení, avšak já nejsem členem tohoto sdružení a ani potom netoužím. Stanovy občanského sdružení jsem nikde nenašel.
Mohu dát výpověď z odběru elektřiny na podružném elektroměru?
Zda ano má někdo nějaký vzor?
Děkuji všem za adekvátní odpověď.
Výpověď jistě dát můžete (pravděpodobně onomu združení), ale zůstanete bez elektřiny. Musel byste zažádat dodavatele o zřízení nového odběrného místa, což není zrovna levné a také to nemusí být proveditelné.
Určitě je možné odběr zrušit, stačí se domluvit na postupu u toho Občanského sdružení. Pokud ale neplatíte žádný (nebo minimální) paušál a elektroměr nepřekáží, tak se mi to také nezdá rozumné. Další otázka je, jestli garáž není "průběžná" ohledně přívodu k dalším elektroměrům, ale to už by byla kauza spíš pro právníka (řešení věcného břemene)...
Také jsem kdysi, již dávno koupil řadovou garáž, kde při stavbě svépomocí provedli pro celou řadu garáží přípravu na rozvody elektřiny. Nedotáhli to však tehdy do zdárného konce a na síť ČEZu to bohužel nepřipojili. "Co bych za to dal", kdybych v garáži tu elektřinu měl, bohužel se nenajde nikdo, kdo by to, po mnoha změnách vlastníků garáží dal "dohromady" a dotáhl to do konce a zajistil připojení a provoz /účtování/.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.