Dobry den, chci se s vámi poradit. Ráda bych si pronajmula byt, je velmi se mi líbí a brala bych ho, ale na stránkách realitky napsáno že energetická třída G. Co si o tom myslíte, je to špatné nebo to tolik nevadí?
O těchto energetických nesmyslech si myslím své. Co si mám myslet o bytu nevím, protože jsem ho neviděl. A to "G"? To je jen jedno z mnoha písmen v abecedě.
alen
Dobrý den, jde o to že momentálně bydlím v domě s energetickou třídou A a neplatím nějaké velké výdaje. Ale u G si nejsem jistá, někdo to nedoporučuju, jiní mají stejný názor jako vy. Ale jak je to doopravdy? Nemám s tím žádné zkušenosti, proto žádám o radu
To se spíš zeptejte majitele na výše záloh a jak u předchozích nájemníků dopadlo s touto výší vyúčtování. To Vám musí napovědět mnohem víc než energetická třída. Tuhle se mě na En. třídu také někdo ptal, upřímně vůbec netuším. Za to naprosto přesně vím náklady na bydlení.
Spíš bych řešil lokalitu, panel/cihla, jestli je to dům s výtahem... Dostat se bytovou zástavbou ze "zlatých sedmdesátých" líp než do F je kumšt
alen
Je to cihlový dům v 2. patře a pod ním je lékárna. Je to dobrý byt i dobře umístěný a mě by velmi vyhovoval, jen mě tam vyskočilo to, že je to v energetické třídě G.
Pokud nejde o novostavbu, energetickou třídu bych neřešil. Zateplený panelák ( 15 cm plášť, 25 cm střecha) se nedostane líp než do F
zajímalo by mě jak ( a za kolik) by udělal energetický audit na stejný dům technik z Ostravy,Prahy a Karlových Var. navíc se od povinného zavedení auditů měnily i metodiky
Jak tu už uvedli jiní, energetické označení budovy/bytu je hodnota vycucaná z prstu. A pokud ho někdo počítal či jinak "vědecky" zjišťoval, je to jen draze získané označení s úplně stejnou informační hodnotou (= 0).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.