Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stížnost na souseda

Od: 12345* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, mám menší problém.
Před časem jsem se nastěhovala jako student do malé příjemné garsoniéry, sousedé se zdali v pohodě (když nikoho nepotkáváte, je to tedy v pohodě vždy :D). Nicméně za nějaký čas začal od sousedů hluk v nočních hodinách, nejpozději i v 1:00, a to ze strany cca 4letého dítěte, které neustále běhalo po bytě a křičelo (nemá už v tomto věku dávno spát?). Takový hluk byl permanentně i přes den, ale s tím nic nezmůžu, jde zkrátka o rušení nočního klidu po 22. hodině. Z předchozí zkušenosti, kdy souseda slušně poprosíte o klid a on vás pošle do p*** a zabouchne dveře a ve svém chování pokračuje, jsem to už neriskovala a podala rovnou stížnost vlastníkovi celého bytového domu. Sousedku jsem poté potkala na chodbě, která se ptala, jestli jsem si stěžovala - ano. Snažila jsem se jí vše vyjasnit, ona stále mlela dokola to samé, že jsem měla zaklepat. No, nevím, jelikož jsem ani nevěděla jak vypadá a ten slovník, co se z bytu i ozýval...
Následně jsme si podaly ruce a zdálo se vše v pohodě. Asi po 2 měsících jsem ji potkala na chodbě, pozdravila a ona se na mě nevěřícně podívala, že mě zdravit nebude. (?). Začala mi vyčítat, jak jsem jí po***** život, že jí vlastník bytu zkrátil nájemní smlouvu a že jsem velice chytrý člověk, když jsem to takto vyřešila, nepřímo mě urážela a chovala se arogantně, spíše to působilo, že si potřebuje vylít zlost na někom slabším (paní není tak stará, možná kolem 30 let, mně je 21).
Hodně mě její chování zaskočilo a samozřejmě se trápím, protože já sama hluk ve večerních hodinách nedělám, jsem celkově tišší člověk a rozhodně nikoho neobtěžuji.
Po dotazu na vlastníka bytů jsem se dozvěděla jen to, že záleželo na posouzení té dané situace, nebo zde mohl být ještě jiný problém u nájemnice (napadlo mě nějaké včasné nezaplacení nájmu, stížnosti jiných sousedů, kteří se ale nepřiznali atp.)
Prosím, co byste na mém místě dělali, jak byste tuto situaci ideálně hodili za hlavu?
Nejsem konfliktní typ a se všemi pokud možno vycházím neutrálně, v rámci slušnosti.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

4x

No... já jsem spíš ten vyznavač hesla "na hrubý pytel hrubá záplata". Uvedu příklad. Příjezdová lesní cesta k chatě, na jejím začátku závora přes celou šíři cesty. Jedna pražská rodinka s oblibou parkovala před závorou a vyrážela vždycky tak na hodinku na houby. Poprvé jsem to ignoroval, podruhé jsem je upozornil na to, že blokují průjezd a kdyby někdo z chatové osady potřeboval odjet, nemá jak. Měli spoustu keců, ale odjeli. Týden nato tam totéž auto bylo zaparkované znovu.
A tak jsem vybral z kočičího záchodu pár masivních ho*en a pěkně jim je napatlal na spodní stranu všech klik kolem dokola auta. Pak jsem si sednul do křesílka, uvařil si kávičku, zapálil cigaretku a čekal. O půl hodiny později jsem mohl pozorovat tu nádhernou scénu, kdy otec pěkně na dálku autíčko odemknul a spolu s matkou a dvěma dětmi téměř současně sáhli po klikách, aby se ti dva malí satani následně rozbrečeli, všichni si očuchávali ruce a zoufale je utírali o trávu kolem cesty. NIKDY poté už se tam to auto neobjevilo. Myslím, že bych podobným stylem řešil i ten problém, který popisuješ...

Toto je dobrá rada pro lidi, kteří člověka osobně neznají. Pro tuto tazatelku je nanic, jen je to zbytečné vychloubání, ne -li zrovna kecání.

jezevec*

Ale vůbec ne! Samozřejmě se nesmí nechat přistihnout při vytváření nějaké podobné legrácky...

hodnocení

2x

Pokud je pravda, co píšete, tak máte pravdu vy a je zbytečné, abyste se tím trápila. Bohužel v dnešní době je čímdál více lidí, kteří se neumějí chovat a když jim to někdo vytkne, tak se ještě cítí dotčeni. Nechte to být, nevzbuzujte v sobě zbytečně pocity viny. Kdo začal první? Netrapte se s tím, někteří lidé za to opravdu nestojí. Je jen v pořádku, že na svoji neslušnost doplatí.

asd1
hodnocení

2x

Bych jí na to odpověděl "tak mě nemáte na slušnou prosbu posílat do p..." ale omluvit se za hluk. Minimálně ráno přijít s omluvou že jste v noci ulítli...

Nemáš se za co omlouvat, na hrubý pytel hrubá záplata. Věřim tomu, že kdyby se omluvil že jeho děcko dělá kravál a on neví co s ním, tak jim žádné problémy dělat nebudeš.

Na hrubý pytel hrubá záplata, pokud se odstěhuje tak žádná škoda.

Jednej slušně, ale jasně a nenech se urážet a kálet na hlavu... Tyhle věci se musí jasně utnout na začátku, jinak by se to jen stupňovalo, pak by kravál byl normální a ty za obtížný hmyz co otravuje *smich*

72mona
hodnocení

1x
Jestli to chápu správně, vy jste rovnou podala oficiální stížnost. Nezkusila jste to s nimi by řešit osobně, protože jste měla špatnou zkušenost z předchozího nájmu. To bych byla naštvaná taky. Jenže na druhou stranu, evidentně to byla poslední kapka pro vlastníka bytu. Kdyby vaše stížnost byla jediná, evidentně by to takto razantně neřešil. Podtrženo sečteno, nic si vyčítat nemusíte. Jen jste urychlila nevyhnutelné. M.

hodnocení

0x

Především bych se na vašem místě nenechal urážet a nadávat si. Na hrubý pytel hrubá záplata. Ale inteligentně!

A pokud mají zkrácenou nájemní smlouvu, vydržte, než vypadnou. Snad ti následující horší nebudou.

12345*
hodnocení

Ano, asi jsem se nejasně vyjádřila ohledně té předchozí zkušenosti... To se stalo, když jsem ještě bydlela u rodičů. Zkrátka vám před půlnocí začnou nad hlavou dupat 3 děti, protože přijely k babičce. Když se to stalo podruhé, šel jeden z rodičů v klidu vyřídit tento problém a sousedka na celý barák začala řvát, ať jí políbí atp... Proto jsem se tomuto jednání chtěla vyhnout a podala stížnost hned. Ale po 2 týdnech takového rušení.

re4zon
hodnocení

0x
Nad tim bych vubec nepremyslel. Ano, bylo by vhodnejsi je pred stiznosti aspon jednou konfrontovat primo. Ale jestli je majitel vyhazuje po prvni stiznosti, tak neni normalni on, a ne ty. A nebo, coz je pravdepodobnejsi, jsou s nimi i jine a vaznejsi problemy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]