Otázka zní Je lépe topit neustále v minimálním výkonu kotle , nebo topit v časovém úseku třeba 14:00 - 4:00 / když jsem doma / ostatní čas vypnuto s tím že kotel pojede dlouho naplno aby stačil natopit , nebo topit podle ekvi regulace , nebo topit podle pevné nastavené teploty topné vody cca.40 stupňů a pokojoveho termostatu 21-22 stupňů , kotel má automatickou regulací výkonu hořáku 5-24kW , otázka navíc kolik protopite tun pelet za zimu děkuji všem za radu a odpověď
O kolik vám klesne teplota, když přes den netopíte? ... Máme peletkový kotel 14kW (původně bylo počítáno i s ohřevem TUV), který je nastaven na 65% max výkonu při současných teplotách s tím, že je nastaven noční pokles o 1,5stupně (od 22:00 do 5:00). Teplota během dne 21,5st. Na kotli je nastavena teplota 70st., kotlový okruh jede na 55st. Výstup přes trojcestný ventil na radiátory...Regulováno podle teploty v místnosti, na radiátorech termo ventily a hlavice. Zkoušeli jsme jednu sezónu i ekvitermní regulaci, nakonec provozujeme podle výše popsaného. Za loňský rok spotřeba cca 2,6t pelet
Mám nastaveno kotel 60 , řízeno ekvi , teplota v topení kolem 40 , pokles když nejsem doma na 20.5 , jinak 21.5, minimální výkon kotle 8kW spotřeba 1.5kg/ hod , momentální spotřeba teď 2-2.5kg/ hod což se mi zdá docela dost , závisí na venkovní teplotě , uvažoval bych zrušit ekvi , nastavit kotel na 60 , voda v topení pevná 40 , teplota v místnosti 21.5 , mohu nastavit termostat v místnosti tak že buď po dosažení teploty v místnosti servo úplně uzavře , nebo může propouštět určitou teplotu dle nastavení, teplota v místnosti a v topení mám nastaveno obráceně než je zvykem protože přes den nejsem doma takže topení jede v útlumu a v 14:00 naskočí a jede až do 4:00 než vstávám do práce .pak opět jede v útlumu od 4:00 do 14:00
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.