Nejste přihlášen/a.
Ano smlouva by byla platná i při uzavření přes telefon.
850 mi nepřijde moc velká... u Babičky v Praze si za kontrolu a čištění řekl 1200.
S tím že je to povinné to podle mě není úplně pravda. Jednou ročně je to doporučené a povinné je to jednou za 3 roky, jestli si dobře pamatuji. Pokud komín nijak nevyužíváte (ani pro plynový kotel), tak kontrolou jednou za tři roky povinnost určitě splníte.
Snad se nemýlim. Vím to tak na 90 procent
7. Spalinovou cestu, na kterou byla při zahájení provozu provedena revize, na kterou je připojen původní spotřebič paliv a která nebyla v provozu od předchozí kontroly a čištění déle, než je doba vyplývající ze lhůt čištění spalinové cesty uvedených v této příloze, není nutné do jejího opětovného uvedení do provozu kontrolovat a čistit; čištění a kontrola spalinové cesty se provedou před opětovným uvedením spotřebiče paliv do provozu.
8. U nepoužívaného komínu, od kterého je odpojen spotřebič paliv a komínový průduch, byl v sopouchu uzavřen a v ústí uzavřen a zabezpečen proti vnikání dešťových srážek, při zachování funkce větrání, se kontrola a čištění neprovádí.
= kominík lže. Pokud jstte s ním uzavřeli smlouvu tak od ní odstupte a vyhoďte ho...
Oni se vnucujou. Taky jednou ke mně přišel kominík a já se ptal co potřebuje. Nabídl jsem mu lano, kartáče dokonce i tu hvězdici. Myslel si , že si dělám blázna. Sousedovi čistil jeden komín, pak vybral branku a odešel po zaplacení. Soused zatopil a plno kouře. Vzal zrcátko a v komíně špunt kde saze zůstaly viset. Sám si vyčistím poctivěji. Nechají si zaplatit i čištění komínů na plynový kotel z nerezu kde vůbec nic není. Stačí vylít kondenzát a zkontrolovat zda tam neuvízla vlašťovka. Někteří poctivější, aby si nepřipadali, že nic nedělají, kontroluji u spotřebiče zda nedochází k úniku plynu.
Komín má stanoveny termíny kdy a při jakém provozu se má čistit. To může dělat uživatel. Nevím zda se nechá odvodit nějaká povinnost revize komínu. Povinnost revize je u uhelného spotřebiče jednou za 3 roky. Když to zavedli bylo to jednou za rok. To si revizáci mastili kapsu. Ovšem bez revize se může hojit pojišťovna pokud by se prokázalo že požár vznikl od komínu. Nedávno vyhořel mladým manželům čerstvé rekonstruovaný barák. Jistě nutná kolaudace a různé revize. No bylo to od trámů který byl blízko komínů. Starý barák. Dříve běžná věc. A co zjistil revizak. Úplné h
Mýlíte se. Dříve se komíny na tuhá paliva (nevložkované) musely vymetat 2x ročně a jednou za 3 roky se vybíraly saze ze dvířek. Plynové komíny se 1x za rok jen kontrolovaly. (Tehdy jsem měl těch komínů na domě 72, takže o tom něco vím). V současnosti je povinost podle "nařízení vlády č. 34/2016 sb". kontrolovat celou spalinovou cestu (včetně spotřebiče až na střechu) 1x ročně, takže to nedělají jen ti poctivější, ale měli by to dělat všichni ze zákona. A divil byste se, kolik sajrajtu se dokáže i v tom nerezovém plynovém komíně usadit.
Na druhou stranu je fakt, že pokud se nic nestane, neexistuje pro provozovatele komínu za nedodržení nařízení žádný postih.
Tak já mám takovou tu hvězdici s nějakými silonovymi štetinami a koulí. Párkrát ji pouštím do té hliníkové trubky(dnes asi musí být nerez), žádný husí krk, a zase vytáhnu. A dole není nic. Jen trocha kondenzátu ve sklenici.
Vyhláška, ne nařízení vlády. A periodicita kontrol a čištění je dle způsobu provozu, paliva a výkonu.
bg - No já teda nevím , ale číst snad ještě umím. Zrovna mám před sebou 25 takovýchhle zpráv, necelých 14 dní starých.
Maj to blbě
Správně Vyhláška 34/2016 Sb.
Ten Placr nezná ani správný název předpisu podle kterýho dělá...
"...jsem mu řekla jméno, příjmení, datum narození a on se mnou uzavřel smlouvu..."
...z toho vyplývá, že vůbec netušil, komu volá. Možná ani netušil, jestli nějaký komín vůbec máte. Získat telefonní číslo zas takový problém není. Taky to mohl vytočit zcela náhodně, když ani neznal jméno. Prostě to zkusil a vy jste mu na to skočila. Klasická šmejdská taktika.
Nepoužívané komíny se kontrolovat nemusí.
Obávám se, že máte smůlu. Ta smlova platí a těžko jí budete vypovídat.
Náš právní řád sice uznává uzavření smlouvy i ústně, prakticky je to ale velmi špatně vymahatelné, často nemožné. Takže ať paní zavolá že smlouvu ruší, nic od nich nechce. Jak by to po ní mohli vymáhat? Kdyby se to pak řešilo načež se asi vykašlou pak do sporu by chtěli vidět podepsaný papír smlouvu a ta nebude paní řekne že žádnou neuzavřela sdělila že od ní odstupuje...
Ano tak právě proto že mají nahrávku uloženou doporučuji co jsem již psal aby tam paní opět zavolala a hned bez okolků řekla "smlouvu ruším" a dodala "žádnou jsem s vámi neuzavřela". Myslím že jít do sporu tak to ta firma neuhájí, i proto že z té nahrávky bude slyšet to jak se jí snaží "podejít" "ovlivnit". Mně kdysi učili toto ústní smlouva je těžko vymahatelná nejhorší je pokud je to na papíře a je tam podpis, taková smlouva se velmi těžko zpochybňuje ale taktéž zpochybnit lze, tam záleží na šikovnosti právníka a okolnostech... Myslím ale že do toho nepůjdou, ve sporu by toto neobhájili a zbytečně by platili náklady s tím spojené, oni to prostě jen zkouší...
P.S.
To že jim paní sdělila adresu jméno nebo další osobní údaje neznamená že jde již o smlouvu. Pozor si musí dát paní na to když někdo z té firmy příjde a hned jí strčí pod nos papír a ona ho bez rozmyslu podepíše to je pak problém...
P.S.
Paní je dle mne z toho venku protože jak jí volal ten kolega pro ověření údajů od smlouvy tak mu sdělila že neví že ji chtěla uzavřít a že se ještě podívá na konkurenci s čímž ten pán souhlasil čili souhlasil s tím že smlouva ještě "není platná"... Takže stačí aby ještě zavolala že smlouvu ruší aby to bylo úplně pregnantní...
A navíc je tam lhůta na odstoupení od smlouvy (viz. článek) i když ji někdo něchtěně odsouhlasí, takže ať tam paní zavolá odstupuji hotovo.
Odstoupit od smlouvy samozřejmě jde, ale není to tak jednoduché. Ve Vašem odkazu je jakýsi pohled do budoucna, zatím stále platí Nový občanský zák/..., § 1820. Smlouva je zatím stále platná i bez jakéhokoliv dalšího papíru či podpisu. Stačí říct do telefonu "ano". A šmejdi často nahrávku sestříhají tak, že v ní Váš jasný souhlas je, i když jste to vůbec odsouhlasit nehodlal. Zrovna včera to ukazovali v "Černých ovcích".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.