Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpad z pračky jde do myčky

Od: radekn® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den prosím o radu kde je chyba? Pračka vypouští a ten odpad se mi vrací do myčky a když pustím vodu do dřezu také mi to teče do myčky Přikládám foto zapojení odpadu děkuji
Odpad z pračky jde do myčky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Chyba je v osobě toho, kdo to zapojoval. Zjevně neslyšel o tom, že voda teče vždy shora dolů a naopak se jí moc nechce. Ten mezikus, do kterého je zapojená zprava pračka se prodává i se dvěma odbočkami. Tak jak je to zapojené do myčky teče nejen voda, ale i táhne smrad z kanalizace. Odbočka musí být před (nad) sifonem.

hodnocení

2x
Špatně vám odtéká odpad (malý spád) a/nebo máte malý rozdíl výšek.

hodnocení

1x

Vlevo do odbocky dejte dve kolena HT 50x87, nandejte je do sebe, do kolena date zpet tu redukci se sifonem. Tim zvednete ten samostatny sifon od myčky a voda z drezu Vam tam nebude zatekat.

hodnocení

0x

Pokud ten pružinový sifon úplně vlevo patří k myčce, hledal bych chybu v něm. Při jeho správné činnosti musí zamezit protékání odpadních vod zpět do myčky.

Druhá věc je, že propojení odpadů na obrázku není úplně ideální.

lamela*
hodnocení

0x

Hadici vpravo zdvihněte vedle dřezu co nejvíce pod kuchyňskou desku.Upevněte třeba stahovací páskou.Samozřejmě je-li od myčky.

zaseja
hodnocení

0x

Ucpaný odpad ve zdi, pokud ten pračkový sifon vlevo je funkční a je do něj zapojená pračka, pokud je do něj zapojená ta myčka, tak je špatný ten sifon.

hodnocení

0x

To zapojoval hodinovej manžel?

Už jen ten dřezový sifon je dost nekvalitní šméčko.

Vzal bych alcaplast s dvouma vývodama. Ty lepší mají na vývodech ještě mebránové gumové záklopky.

Dřez a pračky přehlcují ten pidi sifonek pro myčku. Napojení hadic je taky špatně. Nesmí ležet na zemi, ale oblouky nahoru! Pak tam ty sra..ky stečou :)

Stačí mírně přicpaný sifon a bude to tahat podtlak a vycucávat smrad z pračky nebo myčky.

nahraďte:

bauhaus.cz/...

alcaplast.cz/...

Co je na tomto dřezovém sifonu špatného? Takový má originálně k dřezům Franke, mám úplně stejný.

Ten "Učkovej zhup dole". Mě podobný typ dělal problémy právě při napojení na dvě zařízení (pračka, myčka).

Lepší je ta hruška s přepážkama, ale zase se nesmí do dřezu splachovat větší kusy jídla (ale to i už z důvodu natáhnutí krys a potkanů do odpadu). Ten Učkovej není náchylnej na ucpání. V tom je jeho benefit.

Nedokážu vysvětlit, ale nějaká tvorba podtlaků při spláchnutí záchodu v RD v bytě nademnou mi ten syfon trošku vyprazdňoval. Asi jsem to Učko neměl velké a bylo malé a hned rovně do zdi. Těžko říct. Ta klasická hruška mi to nedělá.

Odpad je na střeše odvětrán, jak má být, takže taky píšu vlastní poznatek ;).

Ale to napojení do Y za sifonem s mini sifonkem extra uznej, že to nefunguje.:)

jo tak, to já na myčku myslel už při tvorbě kuchyně a mám pro ni odpad úplně sólo, takže se něčeho takového nemusím bát :) v takovém případě mi ten "U" sifon přijde naprosto dostačující.

"Ale to napojení do Y za sifonem s mini sifonkem extra uznej, že to nefunguje"

S tím naprosto souhlasím, to rozumně fungovat nemůže :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]