Nejste přihlášen/a.
Internetové rádio.
Předpokládám, že internet s wifi doma určitě máte. Je to co se příjmu týká mnohem lepší, než kterékoliv běžné rádio.
On málokdo ví, že například v případě satelitu má v telce stovky stanic (i české a slovenské) a obrazovku lze vypnout. Čili má vlastně rádio s vysoce kvalitním zvukem.
I v rámci DVB-T2 jedou rádia, ale není tam takový výběr jako na internetu.
Navíc internetová rádia jsou často designové kousky, které do nové stěny určitě zapadnou.
Já jsem před lety koupil v Lidlu multiroom reproduktor s integrovaným internetovým rádiem... Skvělý kup, skvělý vzhled, skvělá cena. Doporučil bych ho, ale mám obavu, že už se nedá sehnat...
A mají ta internetová a DAB rádia jen příjem ViFi nebo i drátové připojení k internetu? Prostě o tom , zatím v teoretické rovině přemýšlím a nezkoumal jsem toto .Když chci ,pouštím Oldies z mobilu, ale to není to pravé ořechové pže občas Vifi vypadne.
Nemám v tom takový přehled. Heureka bohužel v rámci výběru neuvádí možnost filtrování dle připojení. Věřím, že by se nějaké s RJ45 konektorem našlo.
WiFi mají určitě, většinou v obou pásmech (2.4 i 5 GHz), k tomu USB vstup pro přehrávání z flashdisku v obvyklých formátech. Nevím jak jiná, to moje umí využívat i hudební streamovací služby jako je Spotify, Deezer a další.
Provozuji v kuchyni DAB radio Hama. Má i pevné připojení internetu, USB, line vstup i výstup, výstup na sluchátka.Dálkové ovládání a streamovací služby Spotify. Hraje digitálně čistě. Dají se chytnout rádia z celého světa. Mám to přes wifi a dost často vlivem slabého signálu to zamrzá. Musí se restartovat. Ale určitě doporučuju, protože to nepotřebuje anténu a hraje i v paneláku, kde je v dosahu wifi
Internetová rádia proti rozhlasovým stanicím z DVB-T2 či satelitu často mají úmyslně menší datový tok a tedy i horší kvalitu zvuku. Sám je z netu poslouchám, protož mi vadí omýlací mlejnek hudby na českých stanicích. Přitom je i spousta českých interpretů, které nepustí k jobu. Ale protože mám dobré reprobedny, raději ze satelitu s vysokou kvalitou zvuku.
Pkd by šlo o kuchyni tam je i wifi signál OK ale ve druhém pokoji , byť jen hned za dveřmi je to bída.Když jsem zkoušel přes repro z mobilu atak někdy snad co 5-10 minut sekalo, a z toho to jelo 8 hodiny bez seknutí.Ale spoléhat se na to že to pojede.Navíc mám tam již kabel natažen.
Děkuji za odpo . Vščem co mi odpověděli ,zejména p.Mareš!
Jestli máte železobetonový strop a železobetonové stěny, tak sotva tam bude hrát i nejdražší tuner. Musíte to pak připojit na externí anténu, nebo vám to bude chrchlat pořád.
Připomenulo mi dávnou dobu, kdy lidé si koupili barevnou telku za 15 klacků = asi 5 měsíčních platů. Ale chytali signál na kus drátu s alobalem v místnosti. Nebyli už ochotní dát asi tisícovku za řádnou venkovní anténu se svodem a obraz bez duchů a výpadků barev. No vono je to i dnes, stále dotazy na pokojové antény.
Malé radio s relativně velkým reproduktorem, okay.cz/...
Jeho reprodukce e vynikající.
JABRAKA
Obecně o konečné produkci rozhodují reproduktory. Čím větší reproduktory (minimálně dva > basový a středotónový, nejlépe 2 krát tři reproduktory pro stereo = basový + středně tónový + případně výškový). Vyšší výkon, ač pak se užívá hodně tlumeně (menší zkreslení - nekřepčí), tím lepší výstupní zvuk. V obchodě se stačí rozhlédnou.
Příklad - na obchodu nezáleží:
mikrosystémy
Vyhněte se značkám Sencor, ECG, .. levné, ale nekupujete na 2 či 3 roky.
Já se k vám také přidám a požádám o radu. Mám na lednici malý systém Sony a v poslední době škvrká a nemohu doladit, ať chodím s drátem, jako anténou, kam chci. Má už zenit za sebou, ráda si pořídím nové, ale nechci takový plechový zvuk. Za radu budu vděčná, protože ať se rozhlížím jak chci, je to pro mě stále jen několik bedýnek, které jsou zajímavé vzhledem.
Hledejte recenze na rádia třeba na heurece nebo i jinde, tam většinou lidé uvádí jak jsou spokojeni, jak se rádio ovládá jak hraje jestli to není "chrchlátko" , co od toho očekávají jestli je to zklamalo nebo ne. A ve výběru naslouchejte i sobě, někdo třeba stále rád "analog" jednoduché ladění apod., někdo je třeba náročný chce to nejmodernější a "nejsložitější"...to se ostatně také v recenzích dočtete...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.