Nejste přihlášen/a.
Chci objednat LED refrektor 50W Samsung chip 4000lm, ale zarazila mě volba: Neutrální bílá, nebo studená bílá. Jaký je v nich rozdíl. Vždy jsem koupil jen LED refrektor a neřešil, neboť nebylo na výběr.
Dobrý den, stručně - světlo LED neutrální bílé je blíže světlu normální žárovky (vhodná je např. do pokoje). Světlo LED studené bílé je blíže světlu zářivky (vhodná je např. do koupelny). Zdravím!
Až bude možnost, zajděte si do specializované prodejny (lepší elektro), nebo do nějakého řetězce (třeba Bauhaus, OBI...). Tam mívají světla různých barev vystavená, můžete porovnat, co se Vám pro daný účel nejlépe hodí. Osobně dávám pro osvětlení místností přednost " teplé bílé" (2700 kelvinů), pro pracovní plochu pak něco studenějšího.
To vím a taky je to světlo při zapadajícím slunci. Tedy večer to nejpřirozenější. Právě proto dávám tomuhle světlu v obytné místnosti přednost. Uklidňuje a připravuje organizmus na noční odpočinek. V dílně na noční směně je samozřejmě lepší studená bílá.
Je to o nátuře. Někdo rád holky, jiný zase vdolky. Znám z práce, že někteří nesnáší světlo "žárovkové" (neutrální), jiní jasné (studené). Já osobně užívám "studená bílá" Cold White. Barvy předmětů mi připadají přirozenější, jako na slunci.
Dle Philips:
Studené bílé světlo obsahuje více modrého světla a vypadá jasněji pro oko (proto mají studené bílé žárovky ve srovnání s ekvivalentní teplou bílou žárovkou vyšší lumenový výkon). Rovněž se zdá, že lidé ze slunečnějších zemí mají tendenci preferovat bílé světlo ve srovnání s lidmi z chladnějších zemí, kteří preferují více teplého světla.
Není to jen podůle rčení,"proti gustu není dišputát" ale barva světla má dost velký význam i na zdravotní stav .Pokud je čověk vystaven jiné barvě osvětlení,než je barva denního scvětla,delší dobu,má to vliv na psychiku a tím i na další aspekty života.Po rozhovoru se známým psychologem jsem řešil osvětlení v obývacím pokoji tak ,že pětiramenný lustr jsem osadil třemi LED svíčkami bílé barvy,jednou žlutou a jednou modrou.S osvětlením jsem spokojen,světlo je velice příjemné.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.