Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led světlo, neutrální nebo studená bílá?

Od: joudis* odpovědí: 14 změna:

Chci objednat LED refrektor 50W Samsung chip 4000lm, ale zarazila mě volba: Neutrální bílá, nebo studená bílá. Jaký je v nich rozdíl. Vždy jsem koupil jen LED refrektor a neřešil, neboť nebylo na výběr.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, stručně - světlo LED neutrální bílé je blíže světlu normální žárovky (vhodná je např. do pokoje). Světlo LED studené bílé je blíže světlu zářivky (vhodná je např. do koupelny). Zdravím!

Já ti teda nevím brachu. Klasický zářivky se nejvíc montují v neutrální. A žárovky jsou v teplý..

hodnocení

2x

Až bude možnost, zajděte si do specializované prodejny (lepší elektro), nebo do nějakého řetězce (třeba Bauhaus, OBI...). Tam mívají světla různých barev vystavená, můžete porovnat, co se Vám pro daný účel nejlépe hodí. Osobně dávám pro osvětlení místností přednost " teplé bílé" (2700 kelvinů), pro pracovní plochu pak něco studenějšího.

jenda2*

2700 K je barva světla žárovky.

Teplota a barva s/...

To vím a taky je to světlo při zapadajícím slunci. Tedy večer to nejpřirozenější. Právě proto dávám tomuhle světlu v obytné místnosti přednost. Uklidňuje a připravuje organizmus na noční odpočinek. V dílně na noční směně je samozřejmě lepší studená bílá.

S klasickou žárovkou z pohledu lidského oka:

40W téměř červená (nemluvě o 25W)

100W či 150W v halách jasně bílá

halogenky u aut (žhavené vlákno) - jasně bílé

krtek6
hodnocení

2x

teplá bílá jsou běžný "žárovky" co byly až do nástupu ledek, neutrální bílá je denní světlo a studená bílá je světlo modré...

host
hodnocení

2x

U svítidel se setkáte s pojmem teploty v K

Led světlo, neutrální nebo studená bílá?

hodnocení

0x

Je to úplně stejné, jako u zářivek nebo úsporek. edy nic nového pod sluncem.

Záleží na tom, jaké barvě světla dáváte přednost. Studená bílá by se měla zdát trochu do modra.

hodnocení

0x

Je to o nátuře. Někdo rád holky, jiný zase vdolky. Znám z práce, že někteří nesnáší světlo "žárovkové" (neutrální), jiní jasné (studené). Já osobně užívám "studená bílá" Cold White. Barvy předmětů mi připadají přirozenější, jako na slunci.

Dle Philips:

Studené bílé světlo obsahuje více modrého světla a vypadá jasněji pro oko (proto mají studené bílé žárovky ve srovnání s ekvivalentní teplou bílou žárovkou vyšší lumenový výkon). Rovněž se zdá, že lidé ze slunečnějších zemí mají tendenci preferovat bílé světlo ve srovnání s lidmi z chladnějších zemí, kteří preferují více teplého světla.

hodnocení

0x

Tohle je jasný, myslím, jelikož to není žárovka na doma. Neutrální bílá je taková normální, nezažloutlá. Mám doma v obýváku, večer připomíná denní světlo. Studená bílá-tu bych si dal případně do dílny, garáže, ale nijak bych ji nepreferoval.

jabraka*
hodnocení

0x

Není to jen podůle rčení,"proti gustu není dišputát" ale barva světla má dost velký význam i na zdravotní stav .Pokud je čověk vystaven jiné barvě osvětlení,než je barva denního scvětla,delší dobu,má to vliv na psychiku a tím i na další aspekty života.Po rozhovoru se známým psychologem jsem řešil osvětlení v obývacím pokoji tak ,že pětiramenný lustr jsem osadil třemi LED svíčkami bílé barvy,jednou žlutou a jednou modrou.S osvětlením jsem spokojen,světlo je velice příjemné.

JABRAKA

Pokud je čověk vystaven jiné barvě osvětlení,než je barva denního scvětla,delší dobu,má to vliv na psychiku a tím i na další aspekty života.Takové oranžové barvičky plamenů z krbu určitě vliv na psychiku mají *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]