Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám dotaz ohledně rekonstrukce podlahy. Mám betonový podklad, kdy jsou místy díry, které bych za použití betonu opravil, kdy následně bych na toto chtěl položit izolační desky F-board o tl. 10 mm a na tyto topnou rohož Fénix a následně toto celé nechat již odborně firmou zalét nivelační stěrkou. V této chvíli mi jde o to, jestli mohu položit na stávající podklad desky F-board na flexibilní lepidlo. Nevím jestli musí být současný podklad vyrovnán do lepší roviny. Dle mého neodborného názoru by tyto dle mne mírné nerovnosti mohlo lepidlo a desky srovnat a následně nivelační vrstva by dílo mohla dovést k dokonalosti? Nechce se mi podklad v současné době vyrovnávat když není až tak hrozný ... Dále bych se dotázal, kdybych dával lepidlo, jestli použít penetraci nebo adhézní můstek? Podklad je starý beton. Nebo jestli se používá oboje ... A poslední otázka zní zda již při pokládání desek vytvořit dilatační spáry nebo by tyto stačily až před nivelací? A ještě jedna otázka. Při zjišťování informací ohledně topné rohože mi bylo doporučeno, tuto za použítí kancelářské sešívačky ještě přichytit k izolační desce /samozřejmě topná rohož bude ve flexibilní lepidle - avšak nevím jestli rohož celou přetáhnout lepidlem nebo pouze vytvořit "bobky" a následně nivelace by mohla lépe zatéct jak pod rohož tak okolo/. Děkuji za odpovědi.
Pracovni postup od Fenixu je zde: fenixgroup.cz/..., vysat podklad, napenetrovat, opravit betonovym poterem diry a nerovnosti. Flexi lepidlem nalepit izolacni desky, spary prekryt perlinkou, nalepit topne rohoze. Rohoz ma z jedne strany naneseno lepidlo. Dilatacni pasku po obvodu mistnosti a do dveri dejte pred pokladkou izolacich desek. Rohoz by mela byt ve flexi lepidle tesne pod dlazbou. Je treba myslet na termostat a cidlo v podlaze v husim krku. Provoz bude drahy, proc elektricka podlahovka? Teplovodni by nesla zrealizovat?
Přečtěte si podmínky přiznání sazby D57d a zjistíte, že s tím budete mít problém, protože nedosáhnete instalovaného příkonu. Hlavní topný systém je teplovodní a el.topné rohože máte doplňkově, takže vám tuto sazbu nejspíš nepřidělí. Tato sazba se dává většinou pro tepelná čerpadla nebo přímotopy, které se ale podílí na instalovaném příkonu 40%, což vy nedocílíte.
Pokud má kamarád denní spotřebu 7kWh, tak vaše reálná cena za el. energii vč, distribuce,dph,daně atd bude kolem 8kč/kWh. Pokud budete mít stejnou spotřebu, což je za večer reálné, tak protopíte 56 Kč denně a za 30 dní je to 1680 Kč. Tak nyní se udělejte úsudek, jestli to má smysl. Myslím, že ne. Dejte si to jen do koupelny do 3 m2 před vanu a to bohatě stačí.
Postupujte dle doporučení výrobce, což je to nejlepší. Penetraci stačí jen obyčejná, adhézní můstek je zbytečný.
...následně toto celé nechat již odborně firmou zalét nivelační stěrkou...
firma si rozhodne o sponkování sama.
Jen mi nedá, když tam vidím radiátory, proč podlahové topení na elektriku?
Nebolo by jednoduchsie a lacnejsie poriadne zateplit strop v pivnici? Pripadne to tam sucasne aj temperovat na povedzme 10 - 15 stupnov?
Výrobce nivelaci nedoporučuje, jen lepidlo pod dlažbu. Ani já bych vám to nedoporučil . Tenká šlupka na měkké podložce? Nivelace může být v případě pevného podkladu - cementový potěr, cetris deska a pod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.