Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topný žebřík, napojení na podlahové topení

Od: bara3 odpovědí: 14 změna:

Mohu se zeptat na napojení topného žebříku v koupelně na teplovodní podlahové topení? Má to cenu nebo je lepší jenom patrona a napojení na elektřinu? Používat ho jen v době, kdy se netopí. Četla jsem, že ta patrona stojí asi 1500Kč a napojení na podlahovku že je poměrně drahé..

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Podlahové topení je v celém domě nebo jen v koupelně?

Máme v koupelně kombinaci žebřík , klasický radiátor a podlahovku. Žebřík není počítaný do tepelného výkonu, je zaskládaný ručníkama.

Žebřík napojovat na nízkoteplotní okruh nemá moc význam, to už bych raděj použil topnou patronu. Pokud je možnost napojit na radiátorový okruh, pak ano,

hodnocení

2x
Nemá to cenu, a ta topná patrona také ne.
doplněno 08.01.21 21:19: Nemá to cenu, protože topnou vodou z podlahovky se žebřík ani neohřeje..A topné elektrické těleso jednak má poměrně velkou spotřebu a jednak vám koupelnu neohřeje za 15 minut, ale musela byste ho zapínat s velkým předstihem.
bara3
Já žebříkem také nechci vytápět, jde hlavně o sušení ručníků a podobně. Na to by měla stačit i slabá teplota z topení..

Nevím, co čekáte za odpovědi. Sama jste si odpověděla, že napojení na podlahovku je drahé, navíc rozdíl mezi usušením ručníku přehozeným přes držák a čekáním na to, až se prohřeje topný žebřík , by bylo +- podobné. Podle mých zkušeností a měl jsem kdysi el. žebřík a nyní ho nemám, uschne ručník přehozený přes držák do druhého dne i bez topení jen v panelákovém bytě . Pokud je vás víc a mokrých ručníků je také víc, pořiďte si do topného žebříku topnou el. patronu , zapnete na noc, můžete i osadit časovačem a máte klid.

bara3
hodnocení

Co nemá cenu? Jako žebřík vůbec v koupelně? Myslíte, když tam bude podlahovka, že to nemá cenu řešit..

hodnocení

0x

V podlahovém potrubí je voda, která má možná 30 až 35°C (nevím), takže připojením takto vlažné vody na žebřík si nepomůžete. Podlaha se totiž dlouho nahřívá a pak postupně a dlouho zase to teplo předává do místnosti.

To už je ta elektrická patrona opravdu lepší. Podlahové vytápění v koupelně bude topit asi neustále. Pak už bude záležet pouze na vás s jakým předstihem ten topný žebřík zapnete. Topný žebřík taky potřebuje nějakou dobu než se nahřeje na provozní teplotu.

Pokud to chcete pouze na přitopení v zimních měsících, dvakrát týdně, tak proč ne. Ale pokud elektrikou chcete ohřívat koupelnu neustále, tak to bude hodně drahé teplo.

bara3
Jelikož tam bude podlahové topení suchou cestou, tak bude nahřáté hned. A když tam ta podlahovka bude, nepotřebuji žebříkem topit. Jde spíše jen o ručníky a podobně. Většina lidí co jsem četla diskuse tak žebřík má a dala by si ho, takže si také nemyslím, že by neměl cenu..
prikld1

Nejvíc se mi líbí lidi, kteří mají předem ve všem jasno. Ti nepotřebuji poradit. Ti potřebují, aby jim to jiní jen posvětili. Stejně jiný názor nepřipouští. To znám.

Pokud jsem správně pochopila otázku, tazatelka se ptala pouze na účelnost napojení koupelnového žebříčku na podlahové topení. Ne na účelnost žebříčku samotného (jakožto sušáku). Tedy vaše kritika není příliš namístě. ;)

prikld1

A o ty. Radíš tazatelce, nebo ji foukáš bolístka

Neradím, protože nemám co poradit. Tento žebřík doma nemám - samotnou mě zajímá, jaké kdo napíše zkušenosti. Ovšem vy neradíte také, navíc bezdůvodně kritizujete.

prikld1

To není kritika. To je jen nápověda že si musí sama vybrat to nejlepší z toho nejhoršího.

hodnocení

0x

Rebrikovy radiator s vykonnou elektrovlozkou (1000 - 2000W) vykuri v pohode aj velku kupelnu, byval som par dni v apartmane, kde bolo komplet elektricke kurenie, v izbach podlahove, v kupelni rebrik, dokonca to bolo v noci citit aj na chodbe - rebrik horuci.

Pokud má žebřík 900 W a vložka 2 kW , dostane se do prostoru jen 900W jen bude těleso rychleji nahřáté než při 900W vložce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]