Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych vybetonovat sprchový kout. Otvor má 120 cm x 110cm. Hloubka je 20cm po momentální úroveň podlahy. Podlaha se dále navýší o cca 7 cm. Zbylo mi na stavbě několik pytlů liaporu frakce 1-4 a 500l drceneho polystyrenu. Nejraději bych něco z toho využil a udělal lehčený beton. Plánoval jsem 20cm lehčeného betonu jako první vrstvu a na ní pak vyspádovaných 5-7cm.
Má otázka zní, v jakém poměru beton míchat? Máte s tím někdo zkušenost? Předem moc děkuji za rady.
Osobní zkušenost: Vyplňoval jsem betonové ztracené bednění klasickým betonem v poměru 1:1 k drcenému extrudovanému polystyrenu v nadzemní části kvůli "zateplení" a ta směs nemá velkou pevnost např. pro sloupky zábradlí, pro hmoždinky apod. Ten polystyren to hodně "změkčí". Do základového betonu pod sprchový kout bych se ten Liapor i polystyren nebál dát, pokud tam bude jen sprchový kout a klidně i v poměru 1:1. Předpokladem pro použití takovéhoto betonu je dostatečně pevný podklad, aby se tento lehčený "nezlámal".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.