Nejste přihlášen/a.
Ad1 NE nejprve omítky,pak SDK
Ad2 na štuk (resp pod) se nedává lepidlo z perlinkou-normální je jádrová a na to štuk ,sádrová .. pokud je z půorobetnu,někdo dává rovnou sádrovou,jinak lepidlo perlinka a pak štuk.Pokud jsou na štuku praskliny-buďto to bylo stylem v září se kopne do země a nejpozději v prosinci se bydlí nebo po štukovýní nebylo vybíleno vápnem,které mikropraskliny zacelí.Pokud se nezvětšují a chcete sádrovou stěrku-můžete
Ad3 odpo musí sádrokartonář-nikdy jsem nedělal,takže nwn.
1) omítky, pak SDK-GKB,
2) dnes se používá přilepení sádroše na stěnu.
3) Pokud se přesně strefíte šroubem tak, kam jste dal štvereček butylu, nebude problém.
Steny jsou kupodivu naprosto rovne. *** To je velký výhoda, přilepíte to lepidlem jako obkladáčky. Klidně i lepící pěnou a fifovat vruty pro SDk velikosti TX 75. Zkuste vyzkoušet někde, jak to drží.
Ale otazka co je lepsi varianta?*** To si musíte spočítat sám.
SDK se lepi tzv. na buchty. *** nemusí to být na buchty
1. Nemuze zde vzniknout nejaky problem treba se srazenim vlhkosti?***nemůže, páč rosný bod je úplně jinde.
Obvodova stena ma sice 30cm a je jeste zateplena 10cm polystirenem, takze by promrznout nemela.***Určitě nepromrzne
Nebo SDK desky, ktere jsou oproti tomu naprosto jednoduche.***Právě pro jednoduchost.
2. Je vysledny vzhled stejny? Videl jsem sadrove omitky a jsem vzdy uchvacen jak barvy na nich září. Je to samé i na SDK desce?***To je na zvážení, viděl jsem krásné štuky a hnusně udělaný sádroš, taky i desky SDK s AK hranou, kde se tmelilo celoplošně, avšak malíři použili nevhodnou barvu a hladkou strukturu tím zkazili.
Děkuji za vystižnou odpověď. Tím pádem jsem (asi) rozhodnut pro desky. Zkoumal jsem to u známeho a ten má jak SDK desky tak i sádrové omítky - oboje vymalované na bílo a vypadá to téměř stejně. Investuji pak do kvalitní barvy a věřím, že budu spokojen. Desky sice vyjdou dráž, ale než se učit omítat, tak radši naházím ty desky.
Každopádně ještě mám pár dotazů
1. pokud budu lepit na lepící pěnu tak můžu v podstatě stropy dělat hned?
2. pokud to budu lepit například Rigips Rifix jak dlouho je potřeba čekat na vyschnutí? Aktuálně topím na 13C a vlhkost okolo 60%.
3. Můžu lepit přímo na štuk, když ho napenetruji? Místy se štuk drolí, ale když tohle místo seškrábnu tak zbytek je pevný a nejde seškrábnout. Stejně budu fixovat i šrouby, takže se nemusím bát, že by to spadlo?
1. pokud budu lepit na lepící pěnu tak můžu v podstatě stropy dělat hned? ***ANO
2. pokud to budu lepit například Rigips Rifix jak dlouho je potřeba čekat na vyschnutí? Aktuálně topím na 13C a vlhkost okolo 60%. ***čekan na co a proč?
3. Můžu lepit přímo na štuk, když ho napenetruji? Místy se štuk drolí, ale když tohle místo seškrábnu tak zbytek je pevný a nejde seškrábnout. Stejně budu fixovat i šrouby, takže se nemusím bát, že by to spadlo?***Když štuk nedrží, penetrace to moc nevyřeší.
Já bych lehce odstranil co nedrží, a přilepil pěnou, zafixoval TX 75 a hotovo. Ale to jsem již psal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.