Ahoj, mám v plánu udělat fotovoltaický systém na chatu, kde není wifi ani el.přípojka a potřeboval bych poradit s koupí MPPT regulátoru. Existuje na trhu nějaký, který by dokázal odesílat informace z regulátoru přes mobilní data (3G/4G) na mobil? Děkuji moc.
Pokud nemáte v plánu shánět spotřebiče na 12V, tak bych doporučoval nějaký dospělý ostrovní měnič a k němu jednu baterii pylontech. Třeba měniče Luxpower ketré mají dobrý monitoring. K tomu je ale ještě potřeba dodat internet. Pokud ale hledáte měnič přímo s GSM modulem, tak nejspíše nic nenajdete. Samotné MPPT trackery nemívají funkci online monitoringu.
Vaše otázka je docela nejasná. Na chatě bez elektřiny musíte mít ostrovní systém a vzhledem k tomu, že to je chata, tak tam asi nebudete bydlet. Jde o krátkodobý pobyt. Pak je trochu nejasné, k čemu potřebujete znát výkon systému, který bude pohánět ledničku nebo něco menšího? Možná bojler.
No já myslim. že otázka je jasně daná, tazatel chce poradit regulátor s možností odesílání dat přes internet. Na trhu existují různé možnosti a odpověď na vaši otázku dostanete ale asi spíše na specializovaných fórech.
jenda2*
Nikdo tam nebude, neni tam elektrina. Je to naprosto zbytecne.
jenda2*
Naklady na internet a zajistovani chodu zarizeni atd. Jak jsem psal. Navic se zacinaji mnozit kradeze solarnich panelu, stejne jako katalyzatoru aut. Tazatel si musi peclive promyslet jestli je takove usili smysluplne a jestli neni levnejsi akumulator s menicem... To dava elektrinu vzdy!
Tak to by mě taky zajímalo, taky plánuji malý offgrid systém na chatu a rád bych měl pod kontrolou kapacitu baterie a další veličiny, když tam nebudu. Napadá mě přenos přes gprs/g3/lte (mobil), ale který MPPT regulátor to podporuje?
Ještě mě napadá, snímat lcd regulátoru kamerou (mobilem) a v pravidelných intervalech odesílat data (snímky) přes mobil na ftp... ale to je asi blbost, co?
Taky mě to takhle napadlo. Je to nejjednodušší řešení, ale datově (zbytečně) náročné a taky záleží, co všechno umí displej v jednu chvíli zobrazit, jestli by se nemuselo listovat různými parametry, potom by to bylo poněkud složitější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.