Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem.
Zkoušel někdo lékařským bezkontaktním teploměrem měřit teplotu jednotlivých stěn v místnosti?Jde o zjištění,která zeď místnost nejvíc ochlazuje.Zatímco kontaktní teploměr má stupnici asi od 35 do 42,digitální stupnici nemá,tak by snad změřil třeba 18 C.Díky za reakce.
Nezkoušel, ale uvažuji o jeho koupi právě i pro podobná použití. Ne každý lékařský teploměr má ale rozrah měření i pro jiné použití. Např. tento by to umět měl: alza.cz/... (není zdaleka jediný).
Používám levný nelékařský (asi za 300 Kč) a je dobře použitelný. Jednak slouží spíš k porovnávání (hledání studenějšího místa), jednak měřené plochy mám stejně vymalované. Jenom pokud se podíváte čidlem na horké místo (třeba do horké trouby), chvíli bude šmajdat.
Kdysi jsem o tom uvažoval. Nakonec jsem objednal firmu za asi 1200 Kč (dle velikosti). A udělali výbornou infra-foto dokumentaci s krásně vyznačenými tepelnými mosty. Pak jsem provedl izolace.
Provádí se v době mrazů aspoň minus 5, místnosti musí být standardně vytopené. Dříve nepřijdou. Měří se uvnitř i zvenku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.