Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem.
Zkoušel někdo lékařským bezkontaktním teploměrem měřit teplotu jednotlivých stěn v místnosti?Jde o zjištění,která zeď místnost nejvíc ochlazuje.Zatímco kontaktní teploměr má stupnici asi od 35 do 42,digitální stupnici nemá,tak by snad změřil třeba 18 C.Díky za reakce.
0x
Nezkoušel, ale uvažuji o jeho koupi právě i pro podobná použití. Ne každý lékařský teploměr má ale rozrah měření i pro jiné použití. Např. tento by to umět měl: alza.cz/... (není zdaleka jediný).
0x
Používám levný nelékařský (asi za 300 Kč) a je dobře použitelný. Jednak slouží spíš k porovnávání (hledání studenějšího místa), jednak měřené plochy mám stejně vymalované. Jenom pokud se podíváte čidlem na horké místo (třeba do horké trouby), chvíli bude šmajdat.
0x
Zajímá li vás přesná hodnota musíte použít kontaktní teploměr.
0x
Kdysi jsem o tom uvažoval. Nakonec jsem objednal firmu za asi 1200 Kč (dle velikosti). A udělali výbornou infra-foto dokumentaci s krásně vyznačenými tepelnými mosty. Pak jsem provedl izolace.
Provádí se v době mrazů aspoň minus 5, místnosti musí být standardně vytopené. Dříve nepřijdou. Měří se uvnitř i zvenku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.