Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sundat buben z míchačky

Od: lukaso odpovědí: 9 změna:

Proím o pomoc - chtěl jsem vyměnit gufera na míchačce M - 75 (protéka mi převodový olej) a za boha mi nejde sundat buben míchačky, abych se dostal na spodní gufero. Viz obrazek. Má s tím někdo zkušnost. Díky za případný nápady:)

Jak sundat buben z míchačky
Jak sundat buben z míchačky #2
Jak sundat buben z míchačky #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Mám,ale je to víc jak 20let.Na tom vašem obr. je vidět na hřídelce (č2) díra a buď je tam šroub nebo kolík .Můj obr 17 .Nám to ale téklo pořád-obroušená hřídel ,tak jsme tam narvali vazelinu a míchačka postavila další 3 baráky a běží dodnes

Jak sundat buben z míchačky #4

hodnocení

3x

Na bubnu je zboka poistná skrutka alebo červík,možno to máte tam utrhnuté. Na hriadeli z prevodovky je ten bubon len nasunutý a proti pootočeniu je tam péro na tej hriadeli a drážka v diere toho bubna. Spojenie je rovnaké v princípe ako keby bol elektromotor a remenica,ktorá je poistená skrutkou proti samovoľnému zosunutiu. Zjednodušenie potrebujete to odistiť a len stiahnúť.

Na tom obrázku je tá skrutka pod poz.17.

lukasondriskov

Diky za reakci! Kouknu zitra

zaseja
hodnocení

0x

Mám s tím zkušenosti, ale rozepisovat se tady nebudu, jestli chceš, tak mi klidně zavolej 603520324

zaseja

Takto vypadá, že asi poradit nechceš, tak hodně štěstí

lukasondriskov

Nezlob se, zavolám zitra. Nestíhám:/

v4s1m4*
hodnocení

0x

mám totožný problém a potřebuji taky sundat buben, míchačka je stejná jako na obrázku v příspěvku, začala se zasekávat a až se zasekla úplně shořel motor, přisoudil jsem to ložiskům a ty chci vyměnit, v díře č.2 jsem měl šroub který mám vyšroubovaný, poradil něco pán na telefonu, moc díky

lukasondris

Pan poradil, byl velice ochotny a v tomhle smeru erudovany:) Ale pro me byla nejlepsi rada nepoustet se do demontaze bubnu - v domacich podminkach temer neproveditelne. Ale zkuste panovi zavolat, urcite rad poradi. Hodne stesi

softp
hodnocení

0x
Zdravím, taky jsem potřeboval shodit buben z hřídele. Podařilo se mi to tak, že jsem vzal dva hevery a vložil je mezi buben a desku. Vytáhl buben i s hřídelí z převodovky :). Navařil jsem šroub 20 s jemným závitem na konec hřídele, kus lešeňové trubky nasadit na hřídel a je potřeba trubku opřít o střed bubnu, tam kde je nasazena hřídel na buben (je to kus železa, prstenec). Trubka má vnitřní průměr o nejaký mm větší jak hřídel. Silné podložky nasadit na ten šroub a zašroubovat matku. Podložky se opírají o tu trubku a dotahováním matky a ohřevem prstence propan-butanem pomalu stahovat hřídel z bubnu. Dotáhl jsem to na krev pomoci páky až už to víc nešlo a ohřál PB prstenec, po chvíli bylo lupnuti, to se hnula ta hřídel. Jde to pomalu, ale jde ven.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]