Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik budu potřebovat betonu při těchto rozměrech?

Od: tomy odpovědí: 13 změna:
Dobrý den budu betonovat podlahu (potěr) ve dvou místnostech,betonovat umím jen nevím jak započítat kolik ho bude potřeba
Místnosti o rozměrech 3,40 x 2,45 a druhá 3,80 x 2,70 vrstva 5 cm
Můžete mi to započítat? A napsat vzorec podle čeho? Mám dojem že se to počítá 3,40 x 2,45 = 8,33m² x 0.05 = 0,4165 tj.cca 0,5m³ betonu
Ale nevím přesně spočítejte mi to prosím na 5 , 7, a třeba 8 cm a i třeba 10 abych věděl jak to započítat
Moc děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

evzen
hodnocení

1x
Objem kvádru - strana a krát strana b x výška. Máte to správně.
tomy
hodnocení

Mělo by to být dohromady cca 18,60 m² na obě místnosti tak jak započítám kolik bude betonu při té tloušťce? Díky

Plochu vynásobíš tloušťkou a hotovo. Bacha na jednotky.

evzen
No mě to vychází dohromady 0,931 m3 betonu. Ale já sice umím počítat, ale zase neumím betonovat, takže nevím jestli to jde takhle jednoduše, jestli tam nejsou nějaké ztráty...

Evzene-nevím zdal jste se nepřepočítal ale ztráty jsou mínimální ,skoro žádně (pokud se nevyklopí beton do trávy) Ještě bych to zaokrouhlil na jeden kubík ,tedy 1m3 (to v případu že bude beton z betonárky)

tomy
hodnocení

Děkuji taky mi vychází kubík bude to z betonárky ale vemu radši 1,2 m³ chtěl jsem vědět jestli to počítám dobře

Pokud jste měřil a počítakl dobře,je zbytečné brát o skoro 1/4m3 betonu více,ledaže byste měl místo kde ho zakrechtovat rep.smysluplně použít!

hodnocení

0x
Ale nevím přesně spočítejte mi to prosím na 5 , 7, a třeba 8 cm a i třeba 10 abych věděl jak to započítat-toto je učivo ZŠ vy jste tam nechodil?A nechcete ještě abychom to za Vás udělali?Počítat umíte? pokud ne pak se omlouvám,ale předpokládám,že kupecké počty umí snad každý jako 1+1 anebo 5x5?nebo neumíte násobit?1,místnost 340x245x5 místo pětky pak 7,8 nebo 10cm (v metrech 3,4x2,45x0,05 )druhá obdobně a pokud budete počítat jak jsem napsal tak Vám to vyjde v CM3 V závorce pak vyjde rovnou v m3 Stačí?

kenav
hodnocení

0x

Spoctes objem betonu a nasobiš 1,4 coz je objem mokre smesy potrebny na betonovani.Stavebni kolecko=50l,18kolecek 1m3

krtek6

proč by měl cosi násobit 1,4? betonu prostě potřebuje kubík

No, jestli to bude pořádně hutnit - vibrovat, tak se mu tam toho betonu vejde o něco víc, než mu vyjde výpočet. :)

krtek6

stejně toho nenamíchá nikdy přesně...buď ti chybí nebo přebývá...aj v betonárce ti neudělaj přesný množství...já si objednal kubík a dojel mi kubík a 1/4 ..platba za kubík

tomy
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]