Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se Vas zeptat. V jaké nejnižší, ale spíše nejvyšší výšce může být odpad z pračky. Tzv. nástěnný sifon?
Maximální výška záleží na výkonu čerpadla, bývá uvedena v návodu k pračce - sám to mám cca ve výšce horní desky. Jestli to lze dát výše, to nevím. Ale pozor - bude-li výtok příliš nízko a hadice vedena volně, bude voda z pračky odtékat samovolně - tj. nebude fungovat, protože se nedokáže napustit. V odpadu z pračky totiž není žádný ventil, jen to čerpadlo, čili dostane-li se hladina v bubnu nad úroveň výtoku, začne odpadem sama odtékat, což je tedy nežádoucí. Tento efekt lze ale odstranit vhodným vedením odpadové hadice, kdy ji vedeme nejdříve nad požadovanou výšku a poté zpět dolu k zaústění sifonu.
Ano jak píše honza odtok musí být přes vhodné koleno. Tohle je ale napsáno už při instalaci pračky, a na prčce bývají uchyty odpadní hadice kam ji máte zachytit než ji vyvedete jinam. To nejsou uchyty, pro skladovaní a přepravu. Opravdu pozor na to jak to honza píše. Pokud nenodržíte teto informace, navstane uplně opačný problém - samovolné vytétání. Bod za dobrou odpověd for Honza
logická odpově´d je pod odpadem z pračky. Ale pak jsem asi vubec nepřemýšlel o tom jak jsme to doma instaloval já. Mám to ve výšce poloviny pračky. Tedy zcela běžná výška. Napadne vás, že to nemůže fungovat, ale pokud se nejedna o starou ROMO pračku, kde je jed odpadní přepad, tak si nedělejte starosti. Čerpadlo vodu z pračky vycucá a nažene do odpadní hadice. To co je pod urovní sifonu v ni zustane ( voda ) ale do pracky se zpět nedostane, pokud hadici neodpojujete tak ani nevyteče
Skoro všechny pračky mají určitou délku výpustní hadice a ta znemožní výtlak do větší výšky,než dovolí tato hadice.Co se týká nejnižší výšky,neměla by být pod hladinou napouštěné vody do bubnu pračky.Pračky se zabudovávají dost často do kuchyňské linky,tam je největší výška omezena výškou pracovní desky a nejmenší výškou syfonu.Když by byla nižší než syfon,mohl by se obsah syfonu vracet do pračky.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.