Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Demolice domu s eternitovou střechou

Od: hynek odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

máte někdo čerstvou zkušenost s demolicí domu s eternitoovu střechou? Jakým způsobem jste likvidovali eternit a na kolik to vyšlo? případně i demolice domu?

Díky za info.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

3x

S eternitem s obsahem asbestu se zachází jako s nebezpečným odpadem oprávněně. Může to strhat jakýkoliv šikula jen v trenýrkách bez rukavic a bez čepice, nahází to na hromadu a vyveze na skládku, ale správně se musí vytvořit bezpečný chráněný prostor, zajistit, aby se při odstraňování desek azbestový prach neprášil do okolí, s mírným vánkem vlákna a prach létají až do vzdálenosti několika set metrů, samozřejmě jich je nejvíc v místě pracoviště a ukládání.

Desky se nesmějí lámat, rozbíjet, zmenšovat. Pracovníci jsou vyškolení, mají na likvidaci vybavení, ochranné prostřeky a dodržují bezpečnostní předpisy a tak zákazníkovi ručí na bezpečné provedení všech prací i za odvoz na příslušnou skládku. I s potvrzením o správném provedení prací a fakturou pro vás a tím i potvrzení o zaplacení. Cena je přiměřená. Ceníky mají firmy na internetu-

A hlavně, vy máte jistotu, že jste pro vás i děit vašich dětí nezpůsobil znečištění vašeho domu a okolí nebezpečným odpadem, který by tu byl nafurt.

prikld1

Možná to ta firma vyúčtuje podle ceníku, ale jinak na to ser.. Žádné ochrany dýchacích cest, ze střechy to hází rovnou na vlek. Kam to odvezou nevím. Nejspíš někam, kde za to nemusejí platit. Nejvíc jsou ohrožení samotní pracovníci. Ti radši drží hubu. Neradi by si sháněli jinou práci.

Taky blízko mne bourali střechu (viděl jsem již další dvě), radši jsem to obešel, byť rakovina z azbestu je prý až za mnoho let.

krtek6
hodnocení

1x

Pokud bych ti měl napsat co všechno musíš dělat za opičárny s eternitem, tak se zblázníš. Ve zkratce se to provádí asi jako sběr testů v chemicky zamořeném prostoru. Vem si kvalitní respirátor a tašky ze střechy SUNDEJ ne zdemoluj. Nesmí se poškodit. Pak je nalož na vozík a odvez k likvidaci. Poté zbytek domu vem klidně bagrem:) a cenu z demolici domu ti nikdo nedá

makk
hodnocení

0x

Osobní zkušenost nemám, ale musí to dělat firma, která na to má atest a ta si to nechá zaplatit.

jezevec*
hodnocení

0x

My jsme to řešili před pár lety. Eternit je považován za nebezpečný odpad a pokud bys to likvidoval dle všech regulí, tak ho musíš uložit do speciálních pytlů a odvézt do sběrny nebezpečného odpadu, kde za to krvavě zaplatíš, nám tehdy za m2 spočítali asi 400,- Kč, firmy si za jeho likvidaci a demontáž berou i dvakrát tolik. Naštěstí jsme našli jednoho majitele zemědělský usedlosti, kterej si to vzal na střechu seníku.

asd1
hodnocení

0x

Legálně firma s oprávněním a borci ve skafandrech to opatrně ukládají do hermetickýho kontejneru jak kdyby to byl radioaktivní odpad ;)

Prakticky to neni problém zlikvidovat malou firmou za pár tisíc, obvykle ser to zahrábvne do skládky nebo to zalejou někam do betonu do základů (u azbestu vadí prachové částice při broušení.)

000
Před rokem jsem dával novou krytinu a potřeboval jsem se zbavit eternitu.Zasel jsem do eko servis-marius Pedersen.Objednal si kontejner který po naplnění normálně odvezli jako nebezpečný odpad na skládku cena za to vše 18000,-

hodnocení

0x

Před sedmi lety jsem kupoval dům na zbourání na pozemku 400m2. Cena pozemku zhruba půl mega,ponížena o nutné náklady na zbourání. Dal jsem za to 90tkč (to není překlep). Ty náklady na demolici a odvoz firma nacenila na 400tkč. Ve skutečnosti to dopadlo jinak,dům stojí po opravě,s novou střechou. Co a jak jsem udělal s eterrnitem,napsat nemohu. *smich*.

krtek6

bourání je vždycky jednodušší jak výstavba ;) takže já se ani nedivím...kamarád tak barák rozebral taky...cihlu po cihle...ještě s jedním

hodnocení

0x

Pri susedoch bonzakoch mozete skoncit aj obvineny z trestneho cinu , aspon SK zakonnik ma paragrafy o neopravnenom nakladani s odpadmi a vseobecnom ohrozeni. Vlakna azbestu uvolnene pri rozoberani su nebezpecne pri vdychnuti, ostanu navzdy v plucach a mozu casom sposobit vazne choroby vratane rakoviny, cize je vo vasom vlastnom zaujme neprasit. Firmy to najprv striekaju lepidlom a nasledne setrne rozoberaju. Hocikedy mozu od vas pytat papiere, kde je ten azbest ulozeny, ak niekto spravi fotky povodneho stavu. Inak je to material chemicky odolny a neskodny, zakopanim nikoho neohrozite.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]