Nejste přihlášen/a.
Zdravím kolegy kutily a prosím o radu - co použít na vyčistění "matice" myčky od usazenin na obrázku (černé vlevo nahoře)? Zkoušel jsem ocet, jedlou sodu, domestos, ale vše bez efektu. Nějaký nápad/návod, jak to vyčistit?
Předem děkuji za tipy!
Zdravím. Já to čistím tak, že vezmu matičky M3 a nějaké magnetické pecky, či broky a magnet ze zničeného HDD. Ten je silný jako býk a po naládování té železné šlochotě do patřičných odtvůrků s tím magnetem pořádně jezdím po plastu a ty železné věcičky utrhají i to, nač louhy krtky a podobné čajíčky nestačí. Az když je bordel dostatečně narušen, tak to vezmu ještě jednou, ale s ARVOU. Tne nejšpinavější spodek (na Vašem obrázku nahóře)je totiž principem spojitých nádob hadicován na "nočník" vespod myčky a dostane se do něj ten nejmastnější bordel. Předpokládám, že vzduchovou pasť a tlak. spínač (je li přítomen) čistíte také.
Zkuste pár peciček louhu rozpustit v ethanolu. Při smíchání se nevytváří teplo, plast to nežere, zato různé nánosy a nečistoty ano. Já s tím umyla připečený pekáč, co ho ani drátěnka nebrala. Pracujte opatrně v rukavicích, leptá to, ale nijak rychle, takže při potřísnění stačí pořádně umýt vodou.
Já na expanzní nádobky u aut používám krtek na záchody (odpady). Nasypeš louh a pak vařící vodu z konvice.
Pozor na výpary a poleptání! Je to sopečný výbuch
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.