Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit vodní matici v myčce

Od: mask® odpovědí: 8 změna:

Zdravím kolegy kutily a prosím o radu - co použít na vyčistění "matice" myčky od usazenin na obrázku (černé vlevo nahoře)? Zkoušel jsem ocet, jedlou sodu, domestos, ale vše bez efektu. Nějaký nápad/návod, jak to vyčistit?

Předem děkuji za tipy!

Jak vyčistit vodní matici v myčce

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. Já to čistím tak, že vezmu matičky M3 a nějaké magnetické pecky, či broky a magnet ze zničeného HDD. Ten je silný jako býk a po naládování té železné šlochotě do patřičných odtvůrků s tím magnetem pořádně jezdím po plastu a ty železné věcičky utrhají i to, nač louhy krtky a podobné čajíčky nestačí. Az když je bordel dostatečně narušen, tak to vezmu ještě jednou, ale s ARVOU. Tne nejšpinavější spodek (na Vašem obrázku nahóře)je totiž principem spojitých nádob hadicován na "nočník" vespod myčky a dostane se do něj ten nejmastnější bordel. Předpokládám, že vzduchovou pasť a tlak. spínač (je li přítomen) čistíte také.

pb®
hodnocení

1x

Zkuste pár peciček louhu rozpustit v ethanolu. Při smíchání se nevytváří teplo, plast to nežere, zato různé nánosy a nečistoty ano. Já s tím umyla připečený pekáč, co ho ani drátěnka nebrala. Pracujte opatrně v rukavicích, leptá to, ale nijak rychle, takže při potřísnění stačí pořádně umýt vodou.

hodnocení

0x

Já na expanzní nádobky u aut používám krtek na záchody (odpady). Nasypeš louh a pak vařící vodu z konvice.

Pozor na výpary a poleptání! Je to sopečný výbuch :)

Toho bych se docela bál. Expanzka je stavěná na vyšší teploty než 100% protože v autě v uzavřeném systému voda nevaří při 100 ale může tam být i vic. V myčce bude běžně používaná nejvyšší teplota sotva 80. Toho bych se držel a horkou vodu bych do toho lil už s rozpuštěným louhem abych měl jistotu že mi to při reakci nepropálí.
Jinak pro klid duše tazatele - naše Boschka vypadala daleko hůř když jsem ji měl rozebranou. Tohle je ještě dobrý.

Určitě používají stejné plasty. Není důvod to poddimenzovat a použít plexi nebo polycarbonáty.

Nemá smysl se hádat o prázdný pytel. Víš kolik je druhů plastů? Jako důvod stačí aby jeden šel lip tvarovat do složitějších tvarů než druhý případně byl o euro na kilogramu levnější. Při tisíci kusových sériích výrobku se počítá každá koruna.

Nemusí začít míchat zabijíckou koncentraci. Může začít zředěnější.

Ona ta tableta do myčky taky hodně umí.

Ale každýho věc.

hodnocení

0x

Nalejte tam čistič motorov,ten uvoľní všetku mastnotu bez teploty. Ja som takto umyl od mastnoty celú elektrickú rúru. Potom stačí opláchnuť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]