Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava umakartového jádra

Od: kilur odpovědí: 11 změna:

Mám zde ještě jeden dotaz. Připravuji se na rekonstrukci kuchyně, jak zavěsit novou kuchyňskou linku jsem se dotazoval níže, a ještě jednu odbornou radu potřebuji. Na umakartovém jádru je nyní tapeta (pestrukta). Toto chci dát dolů, ale poté bych chtěl na umakartové jádro nanést malbu, aby vše bylo shodné s okolním zdivem. Dotaz: co nanést na umakart, aby bylo následně možné provést malbu barvou, stejně jako na okolní zdivo?

Za odborné odpovědi předem děkuji

Honza

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Mluvíš o zbytku jádra,které nebude kryto linkou?Pak jsou dvě rady.Zůstaň u pestrukty,nebo podobné zrnité vinylové tapety.Nebo zbývá druhá,flexilepidlem nalep na povrch perlinku a na ni natáhni povrch z finální stěrky,nebo ze sádrového štuku.Jednak se zakryjí všechny mezery a nebude to praskat.Já jsem také použil na zakrytí prostoru nad linkou polystyrenové čtverce.

viz obrázky.

JABRAKA

Úprava umakartového jádra

hodnocení

0x

Je dobré povrch zdrsnit smirkem a nátěry provádět několikrát a opatrně. Jak se do toho moc opřeš, sjede to všechno zase až na podklad.

hodnocení

0x

No nevím nevím.

Když si přečtu obě tvoje otázky tak mě napadne jestli bys neměl lepší to umakartový jádro úplně vybourat a pořídit

si tam zděný jádro?

Uf Uf...*plac*

hodnocení

0x

jedině sádroš (lépe zelený) . . . 3x nátěr a nikdo nepozná že to není zeď. Na umakart se připevní stejně jako kdyby tam byly plechové profily nebo dřevěné trámky . . . tj. pomocí vrutů do sádroše. Vruty nejlépe trefit do dřevěných profilů toho jádra . . ty sou po celém obvodě. místně bych ten dřevěný trámek i třeba doplnil, aby sádroš řádně držel. Nejjednodušší řešení bývají nejlepší. Pelinku bych nedělal, ale je to také cesta správným směrem.

marton*
hodnocení

0x

Natřít pernetrací a malovat.

no to bude vypadat nádherně (sarkazmus). jádro bývá z více kusů vzájemně velice hnusně a hrubě spojených s přesahem různými ocel. profily s šílenými mezerami na viditelných plochách. Natřením vše jen zvýrazníte . . . výsledek vypadá jak natřená králíkárna. I dobrá tapeta to příliš nezachrání. (jen můj názor).

jabraka*

Také ještě dominují plechy,kryjící díry ve spojích a v koutech.Skutečně je ideální nejprve sjednotit plochy a zatěsnit spáry a ta perlinka to levně a rychle splní.

JABRAKA

kilur
hodnocení

Všem děkuji moc za rady...

Honza

kilur
hodnocení

0x

Ješrě jedna maličkost. Jelikož na stěně, jedné části, kde bude na umakartovém jádru viset kuchyňská linka je vcelku malá plocha (cca 50 x 220 cm). V součastnosti je zde pestrukta. Na tuto zeď (část) se mi nechce dávat sádroš a tím bych u docílil, i když malého zmenšení prostoru kuchyně a linka je akorát. Proto se ještě ptám, lze na pestruktu "natáhnou štuk"?

Děkuji

Honza

štuk se natahuje na rovné, savé, zděné, drsné (i pórovité) podklady, zbavené prachu nečistot. Myslím, že povrch co uvádíte to NEsplňuje v mnoha ohledech. A je to vůbec rovné. Na štuku obecně Vám nerovnosti KRÁSNĚ vylezou na povrch jen co si večer doma rozsvítíte řádně světlem (nešprýmuju). Navíc štuk obsahuje vodu . . . je ta "pestrukta" vůbec přizpůsobená styku s vodou . . .? (no tedy nevim nevim) *ee*

jabraka*

Honzo,štuk ne,ale finální stěrku,lehce se roztírá a špachtlí srovná.Po zaschnutí jde lehce brousit síťkou.Pokud jsou pod tapetou překryty nějaké mezery a dutiny,nejprve je po odtržení tapety zastříkni akryltmelem.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]