Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
každé dva týdny na víkend přijede synova přítelkyně (nebydlí zde, pouze tu dva dny přespává. Občas se zde také zastaví jen na odpoledne, cca 3 hodiny, a odjede) na návštěvu a majitel bytu mi odmítá prodloužit nájemní smlouvu, pokud ji nebudu uvádět v papírech jako dalšího člena domácnosti. Má na to právo a musím mu oznamovat, že sem jezdí?
Podle dTestu : e15.cz/...
podívejte se, přítelkyni nemusíte nikde hlásit, ale mě napadlo, jestli pronajímatel nehledá důvody, jak vás vystěhovat.
Prošla jsem občanský zákoník i internetové články, děkuji za odpovědi. Nikdy jsem se do takového problému nedostala, nájem i zálohy platím včas, uklízím společné prostory a starám se i o zahradu, v bytě nikdy neděláme moc hluku (po desáté hodině vůbec). Nicméně sousedé mého syna nemají rádi a s tím, že se nás snaží dostat pryč máte asi pravdu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.