Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pisivky v pokoji

Od: tazoufalasbrouk odpovědí: 7 změna:
Ahoj, mám menší problém. Mám v pokoji pisivky. Jinde po domě jsem je nenašla. Nikdy jsem s nimi problém neměla, ale od letošní zimy se záhadně objevily (potom, co jsem uklidila komplet pokoj). Mám tu dost kytek, všechny jsem ale prošla a žádná jimi není zamořená. Pro jistotu jsem jim dala i hnojivé tyčinky proti škůdcům. Uklidila jsem celý pokoj, vysála všechny rámečky na stěnách. Lezly mi i na malířská plátna co tu mám (evidentně rády dřevo). Vše jsem pořádně vysála. Na netu jsem se dočetla, že nemají rádi průvan, zimu a vyhledávají vlhkost. Tak jsem hned pořídila i odvhčovač vzduchu, vypnula topení a začala řádně větrat. Vypadalo to, že jsem vyhrála. V pokoji mám konstantních 21°C a ty mrchy se mi tu zas objevily, ale hlavně v rozích a podél stěn. Tak jsem je už 4x vysávala, ale je mi to evidentně k prdu. Dnes mne naštvaly nejvíc, když po vysátí po 4 hod se znovu objevily. Já už fakt nevím co s nima Nemáte pro mne prosím radu? Prý nejsou až takovými škůdci, ale přemnožení není dobré a kdo by si je chtěl doma pěstovat...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pisivky neznám, také jsem zalovil na netu. Musíte snížit vlhkost pod 50 %, čehož dosáhnete zvýšeným topením a větráním při suchém počasí. Bylo by vhodné pořídit do místnosti vhlkoměr, můžete také použít vhodný insekticid. Odkaz tady.

tazoufalasbrouk
hodnocení

Děkuji za odpověď a radu

hodnocení

1x

Doporučuji Biotoll Univerzal, jedná se o postřik. Dále Atak Somi, to je prášek, obojí jsem koupila v Uni Hobby.
Také bojuji)) opakovaně sypu prášek, nebo použiji postřik.

Na wc už jsem dlouho žádnou neviděla, v koupelně občas, v kuchyni poslední dobou častěji - takže zase provedu útok))

Jestli máte v pokoji lišty na zemi, tak uvolnit a prášek nasypat za ně. Taky záleží, jakou máte podlahu, ty mrchy hned tak něco nedostane. Možná jste je důkladným úklidem probudila, možná donesla v něčem.Já už mám vytrénované oči - vím, kde jsou nejčastěji a ta místa stále kontroluji. Dříve jsem je mačkala ubrouskem, ale jsou dost tvrdé a občas mi nějaká spadla, tak teď je namáčnu na prst a spláchnu.

Je to na dlouho, ale myslím, že časem to dám. Největší problém je ve stupačkách, když k nám lezou od sousedů(

Jedna "plodnice" dokáže naklást docela dost vajíček.

Přeji pevné nervy a výdrž))

hodnocení

1x

Také jsem to vůbec neznala, tak jsem se koukla narazila na tuhle debatu. Jeden pán píše toto: "Ahoj všem,
můj boj s Pisivkou začal tak, že jsem si naivně myslel, že na ně bude stačit Savo.
Po dvou aplikacích SAVA jsem však zjistil, že ty potvory jsou proti tomu imunní.
Začal jsem tedy pátrat a po několika hodinách pátrání na Internetu po různých diskuzích jsem přišel k závěru, že jsem našel ten správný přípravek. Jednalo se K-OTHRINE. Po aplikaci přípravku dle návodu jsem však zjistil, že některé žijí dále. Napadlo mě zkusit větší dávku. Po aplikaci dvojité dávky K-OTHRINE se mi podařilo všechny ty potvory vyhubit. Od té doby máme doma klid. Všem doporučuji. Stačí nastříkat rozprašovačem a je hotovo."

Tak snad to také pomůže. :)

No, on je problém, že jsou v těch pididírečkách ve zdi, a tam se ničím nedostanu sakra*zed*

Jak už jsem psala v loňském příspěvku, byt po celkové rekonstrukci včetně zdí, a pak na mě koukají pisivky. Když si nějakou tečkou nejsem jistá, stačí mírně fouknout, a když běží - je to ona *smich*

tazoufalasbrouk
hodnocení

Moc děkuji za odpověď. Mám tu dřevěnou podlahu a na ní koberec. Rozhodně pořídím

tazoufalasbrouk
hodnocení

Ahoj. Moc děkuji všem za odpovědi. Boj se mi podařil vyhrát. Nakonec jsem kvůli nejjednodušší dostupnosti produktu koupila pohlcovač vlhkosti - Ceresit stop vlhkosti.Stáhla jsem topení , větrala, udržovala stále v pokoji 19 °C a pisivky zdržující se v rozích stěn skoro každý den vydávala. Po cca 11 dnech už jsem v pokoji na žádnou nenarazila Květiny jsou taky v pohodě a já mám klid Tak třeba to někomu pomůže

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]