Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trativod - jáma

Od: hradr odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, na jaře budu dávat do země nádrž kam mi půjde voda ze střechy.

Budu k ní přidělávat také přepat s trativodem/ tedy jámu/

- ta jáma bude tak 3x3 m široká a cca do 3 m hloubka.. Použiji kolem geotextilíi a chci to něčím zasypat..určitě tam přijde velká frakce štěrku..

...zajímalo by mě, jaký máte názor na to, pokud bych tam dal rozbité staré střešní cihlové tašky \mohu i betonové\ , a pískovcové kusy kamene.. Kdysi jsem slyšel...že tenhle´´šubrunk´´ tam přijít nemá.

děkuji za názory

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Takto Vám to SÚ nemohl povolit, že ne?
Vsakovací galerie musíte mít splněny dva základní parametry dané výpočtem, těmi jsou plocha a objem. Stavební suť tam samozřejmě nepatří, geotextilie kolem vsakovací galerie ano, ta tam být musí.
Ale pokud vše máte oficiálně schválené, čekal bych v projektu výpočet a výkres jak má být galerie řešena.
vinca*

neblazni, stavebnimu uradu bylo jedno, jak s vodou nalozim, hlavne ji nechteli poustet do kanalizace a trativod jim nevadil,ale proc nezakopat nadrz na vodu, je dobre mit na zahrade 6m3 destove vody, v lete mohu zalevat jak chci a kolik chci:)

Vinca: Z hlediska zákona nemáte pravdu a to hned z několika důvodů. Svévolně a bez povolení nelze vsakovací z galerii udělat.

hodnocení

1x

Bez ohledu na to jestli to máte povolené či nikoliv tam staré tašky nemají co dělat. Pálená keramika je nasákavá a po projití několika zmrazovacími cykly z toho máte antuku.To samé kusy betonu. Vhodné je nenasákavé kamenivo z vyvřelých hornin frakce cca 25 mm.

Jinými slovy pokud tam "odložíte" suť, po 4 zimách se rozsype a nebudete mít vrstvu pro rozvod vsakované vody , ta potřebuje mezery mezi kamením

vinca*
hodnocení

0x

Delal jsem nekolik trativodu kolem domu, jsme na sterkopiskovem podlozi, vykopat jamu, po stranach dát geotextilku, naspodek nahazet "velke sutry", velky bordel:) a k vrchu uz jemnejsi kaminky, sterkodrt...zadna veda, klidne tu skridlici bych tam utopil, nesetri na jame pro trativod, nebo ty privalove deste posledni dobou jsou hrozne. JInak jsem mel "stesti", ze jsem cca v 2,5 metrech narazil na sterkove podlozi, takze pro vsak vody jeste lepsi:)

Trativod - jáma
Trativod - jáma #2
hradr
hodnocení

přesně takto nějak budu mít také.

:..nevím proč bych do toho zatahoval stavební úřad, když neřeším nvostavbu..

...právě...jak nenarazím na písek...musím hlouběji...to zjistím až na místě.nedá se přesně řící kolik..těch 2,5 bych chěl také :)

...ještě bych se rád optal, jaký jsi udělal spád přívodových trubek k nádrži

vinca*

otazka, jak velky sezenes bagr, nevim, jak spodni voda a hlavne opatrno, at te to nezavali...a mozna, nez do hluboka kopat, takji rozsir tu jamu, at se to vsakuji na velke plose...

vinca*
hodnocení

0x

spad destove voudy min. 1cm na 1m, ale pokud muzes,udelej klidne 2-3cm na 1m, kde me to moc nevychazelo, tak jsem se drzel toho centaku a kde jsem si mohl dovolit, dal jsem vice. Strejcek, co me pomahali s vodou a odpady vzdycky vzali konev vody, naleli na zacatku potrubí a kdyz doteklo na druhou stranu, pokracovalo se ve vykopu a polozeni dale:)):))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]