Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet spotřeby plynu

Od: naiki* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

bydlíme v rod. domě, který vytápíme plynem turbokotlem Panther. Zatím nemám zkušenosti s plynem a tudíž nevím, jakým způsobem si vypočítat spotřebu. Když mám k dnešnímu dni spotřebu 2122 m3, kolik korun jsem tedy již protopila? Na stránkách RWE mají nějaké vzorce, kterým bohužel absolutně nerozumím :( Má někdo jednodušší příklad, jak si to převést z m3 a pak vypočítat?

Předem moc děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já myslím že tak složitý to néénííí!

rwe.cz/...

naiki*
hodnocení

Děkuji. Na ty stránky jsem již koukala, ale bylo tam moc informací najednou. Podle vašeho odkazu jsem to asi spočítala. No, moc mě ta sumička nepotěšila, ale co dnešní obyčejný člověk proti tomu zmůže, že jo :(

Přeji hezký zbytek dne

alf*
hodnocení

2x

odkaz na ceník tu byl. potom je tu poradte.cz/...

takže bych počítal něco kolem 30000 Kč.

celp*
hodnocení

0x

Vezměte fakturu za poslední období a podle ní si vypočítáte cenu m3 ve vašem místě.

naiki*
hodnocení

Děkuji, ale v domě bydlíme od září, tudíž žádnou fakturu nemám :)

pepa*
hodnocení

0x

Zdravím paní,

rodiče mají spotřebu plynu kolem 2 000m3 a platí

ročně kolem 32 000,-kč

naiki*
hodnocení

Děkuji za reakci,

a to jen plynem topí? My máme k tomu i ohřev vody a vaření. A už teď máme přes 2000m3. A to se snažíme dost šetřit. No, tak to se nám to pěkně prodraží, když plyn používáme teprve od poloviny září, kdy jsme ten barák koupili.

hodnocení

0x

Až se mi protáčí panenky!*zed* Vůbec vám teda nezávidím...

Jestli máte doteď spotřebu 2212 kubíků tak je to docela DARDA!

Já jsem měl vloni celkovou spotřebu 400 kubíků za 6470Kč a to jsem byl docela naštvanej že jsem spotřeboval hodně...(Já ale bydlím ve 2+1).

Asi by jste se měli zamyslet nad případnou výměnou oken nebo zateplením..

Samozřejmě záleží na tom jestli jste tam v podnájmu nebo je dům váš a na více faktorech...

naiki*
hodnocení

p.LUJS

ten barák jsme kupovali a ještě před tím nám měli udělat podkroví. I když podkroví (prý) zateplili - dali tam palubky. Ty palubky praskají, povolují i v pérech a dost přes ty škvíry fouká. Do podkroví máme schodiště z obýváku a je to otevřené (myslím tím, žádná příčka či dveře). Věřím tomu, že to teplo uniká - už nám to řekl i soused, že to poznal podle střechy když sněžilo. Jenže ten, co to podkroví dělal nechce uznat chybu, že prý nám to prodával jako celý barák. A stále tvrdí, že palubky praskají naší chybou (prý v podkroví suším prádlo,což není pravda). Já mám za to, že dřevo bylo špatně vysušené a jakmile jsme začali topit, palubky na to i patřičně reagovaly.

karina*
hodnocení

0x

Na stránky RWE se teď nedostanu. Ale koeficient převodu z M3 je 1m3= cca 10,5 kWh

Nevím, zda RWE již zveřejnilo ceníky na 1Q. 2010,(Pražská plynárenská je už má na webu).V loňském roce mě na zák.lince sdělili, že si těžko můžu spočítat cenu za odebrané množství plynu, protože se ceníky mění každé 2 měsíce.

A neplatíte pouze plyn, ale i za distribuci plynu a další kapacitní složky ceny. Tohle vše se měmí v závislosti na tom, kolik plynu odeberete právě v tom určitém období. V mém případě jsem dopadla, tak, že mě zálohy , které celá léta stačily na pokrytí platby, nestačily a měla jsem v konečné fa nedoplatek, protože jsme plyn nepotřebovali a odebírali málo . Takže asi za trest.*smich*Tím se obrovsky zvedly částky za distrubuci a kapacitní složky ceny. Když jsem to spočítala, tak z proklamovaného zdražení loňského roku o 5% to u nás dělalo přes 30%.Prostě mě řekli, že musím vždycky počkat na fa a když plyn moc nepotřebujeme ,ať ho tedy zrušíme úplně *smich*. Rada pro vás: topte a nešetřete, čím víc odeberete, tím je to pro vás levnější.

naiki*
hodnocení

Moc děkuji,

vidím, že nejsme jediní, kteří tápou nad tím, kolik vlastně budou platit. Takže jsem teda v koncích, když si to nemůžu spočítat předem, abych věděla co mě čeká.

přeji hezký večer

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]