Nejste přihlášen/a.
Dobrý den minulý rok jsem koupila menší baráček po částečné rekonstrukci. V domečku je plynový kondenzační kotel značky Protherm. Předtím sem bydlela v bytu s vlastním kotlem kde byl asi turbokotel. K mé otázce v bytě byli radiátory po celou dobu co se topilo vždy teplé po celé ploše. V novém domečku kde je tento kondenzační kotel jsou radiátory značky Kermi jsou menším ale širší. Soustavu topenář odvzdušnoval před topnou sezonou a jelikož je to moje první s tímhle typem kotle tak nevím.
Jak bych pto popsala termostat je v obýváku a na zbytku radiátorů jsou termo hlavice. Podle termostatu a teplopměrů co mám v místnostech je teplota jakou si nastavím takže v obýváku je těch 21, ale radiátory jsou teplé jen v horní části a dole jsou studené či vlažné. Nikde sem se nedočetla čím to je? Vzduch by tam neměl bejt tak si říkám zda to nesouvísí nějak s teplotou co jde z kotle? Kotel je nastaven na 55C a hodně často jeden na částečný výkon hoření s teplotou třeba kolem 35C a po nějaké době přitopí na 55C chvilku tak jede pak se to zase sníží. Už jsem volala na servis, ale raději se zeptám ještě tady abych se úplně před technikem neznemožnila .
Neřešte teplotu radiátorů.V místnostech máte teplo?
Voda procházející radiátorem předává teplo do místnosti, a tím se ochlazuje
Teplo tu dle termostatu je, ale není to takové to teplo jako když radiátory sálají teplo. V tom bytě byli radiátory stále teplé po celém ploše. Zde je sice teplo dle termostatu, ale příjde mi zde chladněji a radiátory jsou nahoře teplé a dole studené.
V tom případě dejte kotel naplno,sundejte termohlavice ,termostat odpojte nebo nastavte na maximum...ale pak se nesmíte divit že protopíte majlant.
I když na kotli nastavíte víc, termohlavice po dosažení nastavené teploty omezí průtok radiátorem takže bude zase jen vlažný.
Každý má pocit tepla při jiné teplotě, zkuste nasatvit (třeba opakovaně) na termostatu o půl stupně více
možná máte pravdu jen mi to příjde oproti bytu s turbokotlem jiné. Tam opravdu radiátory hřáli po celé ploše. A jakto, že v obývacím pokoji jsou ty ventily otevřeny naplno a stejnak to nehřeje po celé ploše? V kuchyni jsem hlavici dala taky na maximuma tudíž na 5 stupeň a pořád to stejné
Záleří jestli ty radiátory někdo počítal nebo je střelil od pasu , na kondenzační kotel můžou být počítané na nižší teplotu topné vody...Neřešte radiátory řešte tepelnou pohodu
Radiatory jsou v poradku, topi vrch radiatoru, predava teplo do mistnosti a radiator je chladnejsi dole. Zavzdusneny neni.
Teď jsem našla v manuálu toto takže mám nechat nastavit tu teplotu na maximum?
Nastavení teploty na výstupu dotopeníPlatnost: bez čidla venkovní teploty, bez prostoro-vého termostatu : Nastavte teplotu na výstupu do topenípomocí +nebo- . Instalatér možná upravil mi-nimální a maximální možnou teplotu.
Platnost: Prostorový termostat ▶Nastavte teplotu na výstupu do topenípomocí + na maximální hodnotu. Nastavte požadovanou teplotu topení na prostorovém termostatu.◁Skutečná teplota na výstupu dotopení je automaticky modulačně nastavena prostorovým termosta-tem.Platnost:
Čidlo venkovní teploty▶Teplotu na výstupu do topení nelze nastavit, i když stisknete některé z tla-čítek.◁Na displeji se zobrazí teplota navýstupu do topení vypočítaná kotlem.◁Skutečná teplota na výstupu do topení je automaticky modulačně nastavena kotlem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.