Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojeni 24V matecnich hodin pragotron

Od: naked11* odpovědí: 3 změna:

Prosim vas, chtel bych se zeptat, jak mam zapojit hodiny Pragotron ESH-1 24V.
Dostal jsem k tomu i frafo? Viz obrazek...
Chtel bych to stare trafo vymenit a pouzit novejsi nebo pripojit k domovnimu zvonku, ten by taky mel byt 24V, ne?
Jinak bude fungovat tento zdroj? papouch.com/...
Z hodin vedou 2 dratky(hnedy a zeleny), v trafu je 2linka na zvonek a take 2 draty(hnedy zeleny) tak to bych dal poodle barev, ale nevim, jestli bych zvladl zapojit to trafo...
Ve zdi na zvonkem je el krabice, ktera si myslim je na elektricke vedeni do zvonku.. cim by se to dalo zmerit? Nebo mam vytahnout napajeni ze zvonku a zkusit? tam to neni ale barevne rozlisene..
Diky za kazdou radu!
Fotky zde:
odchovklece.rajce.idnes.c/...
Preji hezky novy rok 2021

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Utáhne to 2VA trafíčko s usměrňovačem a kondenzátorem , třeba 100M.

Zvonek v bytě to určitě neutáhne, hlavně proto, že standardní zvonek je na 6-8V střídavých...

Velký zdroj cca 65VA je zřejmě proto, že sloužil k napájení i podružných hodin a hodiny ESH-1 jsou snad oproti EH-1 vybaveny kontakty pro spínání 24V zvonků... Tak předpokládám, že je to pro napájení zvonků!

Jinak samotné hodiny nemají skoro žádnou spotřebu, jako dítě jsem se s nimy celkem vyblbnul...

naked11*
hodnocení

A myslite, ze bych mohl na ty 2 dratky dat kameryshop.cz/...

a pote adapter napr gme.cz/...

Nikde jsem nenasel jak jste psal: Utáhne to 2VA trafíčko s usměrňovačem a kondenzátorem , třeba 100M.

Diky!

hodnocení

0x

64VA to jsou tuším tak 3A, aby uměl zdroj dodat. 1A neutáhne.

doplněno 02.01.21 11:14:

cca 2,7A je 64VA.

Otázkou je, co sežerou mateční hodiny a co podřízené hodiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]